Анонс на 24-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Лига 1

Каен - Бордо
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 07.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Бастиен

Голът в последната секунда, който съставът на Каен отбеляза при гостуването си на Гингам за крайното 1:0, изстреля нормандци извън зоната на изпадащите. В момента хората на Патрис Гаранд имат 25 точки и са на 15-то място, като Каен не може да си позволи отпускане, тъй като първият от отборите под чертата е на дистанция от едва два пункта.

Бордо записа пети пореден мач в Лига 1 без поражение. В предишния кръг "жирондининците" не успяха да се наложат у дома над Рен за крайното 1:1, въпреки че играчите на Жослен Гурвенек поведоха в резултата. Тимът от Аквитания е 7-ми с 33 пункта на сметката си.

Прогноза: Каен - Бордо 1:1


Монпелие - Монако
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 07.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Микаел Лесаж

Монпелие победи в най-правилния момент и успяха да сложи край на поредицата от четири последователни мача в първенството без успех. В последния си мач от Лига 1 южняците взеха регионалното дерби с Бастия, надделявайки с 2:1. По този начин селекцията на Фредерик Хайнтц се отдалечиха от зоната на изпадащите, като в момента клубът от едноименния град е на 13-то място с 26 точки. Марво, Конгре и Нинга продължават да лекуват травми.

Монако даде много сериозно заявка за титлата в Лига 1. В рамките на една седмица "монегаските" първо направиха 1:1 като гости в дома на първенеца ПСЖ, а в последния кръг възпитаниците на Леонардо Жардим сразиха доскорошния лидер Ница с класическото 3:0. Успехът за тима от Княжеството бе изкован през второто полувреме, а с него Монако вече има аванс от три точки пред тези преследвачи и едноличен водач в класирането с 52 пункта. Карийо е единственият отсъстващ за визитата на Монпелие.

Прогноза: Монпелие - Монако 0:2


Пари Сен Жермен - Лил
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 07.02.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Франсоа Летешие

Шампионът ПСЖ се измъчи, но в крайна сметка успя да спечели с 3:1 гостуването си на новака Дижон. Десет минути преди края на срещата резултата бе равен, но Силва и Кавани успокоиха феновете на клуба, оставяйки многомилионната селекция в борбата за защитата на титлата си в Лига 1 от последните няколко сезона. Столичани заемат 2-ро място в колоната с 49 точки. Наставникът на ПСЖ Унай Емери няма да може да разчита на контузените Ди Мария, Мюние, Трап, Верати и Криховяк.

Серията от четири поредни мача без поражение за Лил приключи по изненадващ начин в предишния кръг, когато "кучетата" отстъпиха с 0:1 у дома от последния в класирането Лориен. Загубата остави северняците с 26 точки, като Лил заема 12-та позиция в подреждането. За тежката визита в столицата с травми в тима са Енеяма, Лопеш и Мавуба.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Лил 2:0


Анже - Рен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Клемен Турпен

Тимът на Анже отново демонстрира трудности далеч от дома и в последния си двубой в шампионата "черно-белите" инкасираха пета поредна загуба като гости. Този път селекцията на Стефан Мулен бе разбита с 0:4 от Тулуза. Поражението остави Анже под чертата, като отборът е на 18-то място с 23 точки.

Тимът на Рен записа трето последователни реми в Лига 1, но клубът от полуостров Бретан е в поредица от седем шампионатни мача без победа. Играчите на Кристиан Гюркюф стигнаха до точката при визитата си на Бордо. Рен се намира на 9-та позиция с 31 пункта.

Прогноза: Анже - Рен 0:1


Бастия - Нант
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Руди Буке

Петата поредна среща без победа за Бастия очаквано свлече клуба от остров Кориска под чертата. Възпитаниците на Франсоа Чиколини паднаха с 1:2 при гостуването си на Монпелие и островитяните вече са на предпоследното 19-то място с 22 точки.

Нант записа втора последователна загуба на собствен терен и вече "канарчетата" са без победа в три поредни кръга. Този път футболистите на Сержио Консенсао отстъпиха с 0:2 от новака Нанси. Поражението остави Нант с 26 точки, а тимът от Западна Франция е на 16-та позиция в таблицата.

Прогноза: Бастия - Нант 1:1


Лориен - Тулуза
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Карим Абед

Отборът на Лориен отново показа воля и характер, че ще се бори до последно за мястото си сред най-добрите във Франция. В последния си мач "мерлузите" се наложиха с 1:0 като гости на Лил. Въпреки важния успех, възпитаниците на Бернар Касони продължават да са еднолично на последното 20-то място с актив от 21 точка, но спасението към настоящия момент е само на 3 пункта.

Тимът на Тулуза най-сетне се събуди и успя да прекъсне серията от четири поредни загуби в Лига 1. Преди няколко дни "виолетовите" развинтиха с 4:0 у дома борещия се за оцеляване състав на Анже. Играчите на Паскал Дюпрас вече имат 29 точки и са на 10-то място в класирането.

Прогноза: Лориен - Тулуза 2:1


Олимпик Лион - Нанси
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Бартоломеу Варела

И ако допреди няколко кръга Олимпик Лион имаше реални шансове за Топ 3, то сега "хлапетата" вече треперят за мястото си сред първите четири в класирането. В предишния кръг ОЛ инкасира втора поредна загуба, която бе особено неприятна, тъй като играчите на Брюно Женесио отстъпиха с 0:2 като гости от големия регионален съперник Сент Етиен. Лион остава на 4-то място с 37 точки, но преследвачите дишат във врата на "хлапетата".

Новакът Нанси записа донякъде изненадващ успех с 2:0 при визитата си на Нант. Тимът от Източна Франция постигна победата през втората част, а след нея играчите на Пабло Кореа вече са с 27 точки и са на 11-то място в колоната.

Прогноза: Олимпик Лион - Нанси 3:1


Метц - Дижон
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Метц постигна втори пореден домакински успех, с който доказа, че няма намерение да се предава и ще отстоява местото си в елитната дивизия. Този път хората на Филип Хиншбергер се наложиха с 1:0 у дома над гранда Олимпик Марсилия. Така клубът от Лотарингия вече е на спасителната 17-та позиция с 24 точки, но "виненочервените" не могат да си позволят отпускане, тъй като са на точка от зоната на изпадащите.

Серията от четири поредни кръга без поражение за новака Дижон приключи в предишния кръг. В него 10 минути не достигнаха на "совите" да измъкнат точка при домакинството си на шампиона ПСЖ и в крайна сметка възпитаниците на Оливие Дал‘Олио отстъпиха с 1:3. Дижон заема 16-то място с 24 точки.

Прогноза: Метц - Дижон 2:1


Ница - Сент Етиен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Амаури Делеру

Устремилият се към титлата отбор на Ница записа втора загуба за сезона, която дойде в най-неподходящия момент и срещу най-неподходящия съперник. В предишния кръг "орлетата" отстъпиха с 0:3 при визитата си на единия от преките конкуренти за златните медали - Монако. Поражението остави футболистите на Лусиен Фавър с 49 точки, като Ница е на 3-ото място в колоната и е на 3 пункта именно от "монегаските". За настоящия двубой контузен за тима от Лазурния бряг е Перейра.

Сент Етиен постигна трета поредна победа в Лига 1 "зелените" нямат загуба вече в пет последователни кръга. Този път играчите на Кристоф Галатие спечелиха с 2:0 голямото местно дерби срещу Олимпик Лион, а победата доближи Сент Етиен само на точка от Топ 4, като тимът е на 5-та позиция с 36 пункта. Мбенге, Берич, Танане, Руфие и Дабо пропускат гостуването край бреговете на Средиземно море.

Прогноза: Ница - Сент Етиен 3:2


Олимпик Марсилия - Гингам
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 08.02.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило

Възвърналият самочувствието си гранд Олимпик Марсилия отново показа старата непостоянност и южняците инкасираха трета загуба в последните пет кръга в първенството. Този път играчите на Руди Гарсия отстъпиха изненадващо с 0:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване новак Метц. Поражението остави ОМ с 33 точки и е на 6-то място в класирането, като Топ 4 е на дистанция от 4 пункта. Хубочан и Диара са контузени, а Евра и Нжие са под въпрос.

Добре представящият се преди зимната пауза тим на Гингам продължава да няма победа в Лига 1 от началото на настоящата календарна година. Този път "червено-черните" отстъпиха с 0:1 у дома от намиращия се в долната част на подреждането Каен след гол в добавеното време. След загубата хората на Антоан Комбуаре продължават да са 8-ми с 31 точки. В лазарета на Гингам са Приват и Сален, а Икоко е под въпрос.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Гингам 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213