Анонс на 20-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Лига 1

Лил - Сент Етиен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 13.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Микаел Лесаж

В последния си мач за календарната 2016 г. Лил се спаси в последната минута от втора поредна загуба, когато Едер донесе точката на "песовете" за крайното 1:1 у дома срещу коравия тим на Рен. Така северняците имат 21 пункта и заемат 12-ата позиция в колоната, но тъй като в долната половина на таблицата борбата за места е не по-малко завързана, Лил е само на 3 точки от опасната зона. Берия, Де Превил, Мендеш, Мавуба и Ботеак са в лазарета на домакините.

Сент Етиен също направи реми в последния си двубой за отминалата година. В него "зелените" не успяха изненадващо да се справят у дома с новака Нанси, а срещата завърши 0:0. Така възпитаниците на Кристоф Галатие заемат 8-ма позиция с 26 пункта. Танан, Перен, Погбра и Руфие с аут за гостите.

Прогноза: Лил - Сент Етиен 1:1


Анже - Бордо
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел

Анже приключи 2016 г. с три последователни загуби, последната от която от Олимпик Лион с 0:2, а за последно тимът победи в Лига 1 в началото на месец ноември. Впоследствие последва поредица от седем мача без успех за хората на Стефан Мулен. В момента клубът от провинция Анжу е на точка от опасната зона, заемайки 16-та позиция с 19 пункта.

Амбициозният състав на Бордо прекъсна серията от три поредни поражения и в последния си мач преди паузата във френския шампионат "жирондинците" успяха да измъкнат точка на собствен терен от лидера в класирането Ница за крайното 0:0. В момента селекцията на Жослен Гурвенек заема 10-то място с 25 точки. Проблемите пред Бордо в кадрови план не са малко и аут за гостите са Палоа, Телен, Сабали, Пунже и Карасо, а Унас е наказан.

Прогноза: Анже - Бордо 0:1


Лориен - Гингам
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Лориен изпрати много лош полусезон в Лига 1. Без съмнение голямата цел пред "мерлузите" ще е да се отърват от изпадане през втория дял на кампанията. В последния си двубой хората на Бернар Касони бяха разбити с 0:5 като гости на шампиона ПСЖ. Лориен заема еднолично последното 20-то място в класирането с 15 точки. "Мерлузите" започнаха обнадеждаващо новата 2017 г. и хвърлиха бомбата в турнира за Купата на Франция, след като елиминираха временния водач в класирането Ница след успех с 2:1 у дома.

Гингам пък се представя много по-добре в първенството. "Червено-черните" заемат 5-то място във временното класиране с 30 точки. Селекцията на Антоан Комбуаре приключи 2016 г. с равенство 2:2 срещу Метц. Със сигурност целта пред Гингам ще е да завърши в Топ 4, но отборът не трябва да губи от насъбраната инерция.

Прогноза: Лориен - Гингам 2:2


Монпелие - Дижон
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Брисар

Монпелие приключи отминалата година с поражение с 0:1 като гост на Нант, а загубата бе трета поред далеч от дома за играчите на Фредерик Хайнтц. В момента южняците се намират на 11-то място с 22 пункта. Будебуз, Ванден Боре и Нинга за с травми за домакините.

Новакът Дижон успя да прекъсне поредицата от осем последователни мача без победа в Лига 1 в последния кръг преди зимната пауза. Тогава "совите" се справиха у дома с 2:0 над Тулуза и спечелиха важни три точки в битката за оцеляване. В момента играчите на Оливие Дал'Олио са с 19 пункта на 15-та позиция в таблицата.

Прогноза: Монпелие - Дижон 2:1


Нанси - Бастия
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Нанси финишира 2016 г. с две поредни ремита. В последно от тях новаците направиха 0:0 като гости на коравия тим на Сент Етиен. Така възпитаниците на Пабло Кореа имат 21 точки и са на 13-ото място в подреждането. През седмицата тимът се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата, след като отстрани Нант след успех с 2:0 като гост.

Серията от две поредни победи за Бастия приключи в последния кръг в Лига 1 за 2016 г., когато тимът от остров Корсика загуби на собствен терен дербито с набиращия скорост Олимпик Марсилия с 2:1. Селекцията на Франсоа Чиколини остава с 20 точки е на 14-то място в класирането.

Прогноза: Нанси - Бастия 1:1


Тулуза - Нант
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке

Тулуза записа разочароващи два последни мача преди кратката зимна пауза във френския шампионат. В тях "виолетовите" спечелиха само 1 точка, като и двата мача на играчите на Паскал Дюпрас бяха срещу новаци. В последния от тях Тулуза отстъпи с 0:2 като гост на Дижон. Така клубът от едноименния град остава с 26 точки и е на 9-то място. Диоп, Блин, Дурмас и Трехо са с травми за домакините.

Закъсалият го доскоро състав на Нант изглежда набира скорост под ръководството на наскоро назначения Сержио Консенсао. "Канарчетата" приключиха 2016 г. с две поредни победи, които ги измъкнаха от зоната на изпадащите, като Нант е и с мач по-малко спрямо другите замесени в битката за оцеляване. След последния успех с 1:0 над Монпелие "канарчетата" имат 19 точки и са на спасителното 17-то място.

Прогноза: Тулуза - Нант 1:1


Ница - Метц
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 16:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Лидерът в Лига 1 Ница завърши отминалата година в добра серия от шест последователни мача без поражение. Тимът от Лазурния бряг е едноличен водач в подреждането с актив от 44 точки, което е с 2 повече от преследвача Монако и на 5 от шампиона ПСЖ. В последния си двубой от първенството възпитаниците на Лусиен Фавър направиха 0:0 като гости на Бордо. Ница започна разочароващо новата година, след като тимът бе отстранен от турнира за Купата на Франция след изненадващо поражение с 1:2 от последния в класирането Лориен. За настоящия двубой аут за Ница са наказаните Балотели и Белханда, а с травми са Кардинале, Данте, Юсерик и Байс.

След тежката поредица от четири поредни загуби Метц успя да приключи 2016 г. с равенство у дома с 2:2 срещу Гингам и то след изравнителен гол в добавеното време на срещата. Въпреки това, играчите на Филип Хиншбергер остават под чертата, заемайки предпоследното 19-то място със 17 точки. Жуфре, Ердин и Леюн са контузени, а Бишевац е с наказание.

Прогноза: Ница - Метц 2:0


Каен - Олимпик Лион
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер

Отборът на Каен не успя да се противопостави на солидния Монако и нормандци загубиха последния си мач от елитната дивизия с 1:2. Поражението остави селекцията на Патрис Гаранд под чертата, където Каен е с 18 точки. Клубът е и с мач по-малко спрямо другите тимове, които също са замесени в битката за оцеляване, като двубоят е срещу Нант, който е пряк претендент.

Олимпик Лион продължава да дава сериозни заявки, че през настоящия сезон клубът ще търси своята осма титла в Лига 1. "Хлапетата" направиха впечатляващ рейд в края на отминалата 2016 г., когато хората на Брюно Женесио навлязоха в серия от четири поредни победи, която по всяка вероятност ще стане на пет, тъй като се очаква на ОЛ да му бъде присъден служебен успех над Метц. В момента лионци са 4-ти с 34 точки и са на 10 от лидерската позиция, което не е малко, но не и много. Иначе в последния си мач в първенството "хлапетата" победиха с 2:1 у дома Анже. Рафаел и Толисо са контузени за гостите.

Прогноза: Каен - Олимпик Лион 1:3


Олимпик Марсилия - Монако
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Клемен Турпен

Една от емблемите на френския клубен футбол - Олимпик Марсилия, започна да се излиза от летаргията, която бе взела връх над южняците. След назначаването на Руди Гарсия начело на клуба от пристанищния град ОМ завърши 2016 г. в Лига 1 в поредица от четири поредни победи, които не само че измъкнаха марсилци от долната част на класирането, а дори изкачиха тима на 6-та позиция с актив от 30 точки. Сега, обаче, препятствието пред ОМ е сериозно, а с контузии за домакините са Бедимо и Диаби.

Монако продължава да диша във врата на лидера Ница. "Монегаските" победиха с 2:1 Каен в последния си двубой преди паузата в Лига 1. Така играчите на Леонардо Жардим събраха 42 точки и продължат да са на 2-ата позиция в класирането. За дербито с Марсилия аут за клуба от Княжеството са Менди и Раджи.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Монако 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241