Саркози може да стане президент на ПСЖ


Н. Гавазов

Саркози може да стане президент на ПСЖ

Бившият президент на Франция Никола Саркози може да заеме ръководен пост в ПСЖ, съобщава GQ. Според източника на информацията, катарското семейство Ал Тани, което е собственик на парижкия клуб, възнамерява да извърши промени в управлението на ПСЖ и е предложило на Саркози да замени сегашния бос Насер Ал Хелайфи.

Връзките на Саркози с Катар не са тайна за никого. Напомняме, че бившият президент на Франция взе активно участие в продажбата на ПСЖ на Катарския инвестиционен фонд през 2010 година, а освен това провеждаше политики, облагодетелстващи фирми от ислямската държава.

Съобщава се, че Саркози е пътувал за Катар веднага след двубоя с Лудогорец от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Именно в Доха се е състояла срещата между французина и Тамин Ал-Тани, който е предложил на Никола да застане начело на ПСЖ с надеждата да даде нов тласък в развитието на клуба.

Очаква се, че смяната ще стане по време на зимната пауза или най-късно за мачовете с Барселона от плейофите в Шампионска лига.

 

  Сподели
188