Анонс на 18-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Лига 1

Анже - Нант
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 16.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Амаури Делеру

Отборът на Анже записа пети пореден двубой без победа в Лига 1. В последния кръг "черно-белите" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на новака Нанси. Така ситуацията около хората на Стефан Мулен започва да става все по-деликатна и към момента тимът е на 12-то място с 19 точки, което на 4 от опасната зона.

Нант не успя да изиграе своя двубой от последния кръг, който бе домакинство на Каен. Причина за това гъстата мъгла, която се бе разстлала в близост до атлантическото крайбрежие на Франция. Все още не е ясно кога точно ще се проведе срещата. Така "канарчетата" са с мач по-малко спрямо другите опоненти и към момента са на предпоследното 19-то място с 13 точки.

Прогноза: Анже - Нант 0:1


Каен - Метц
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие

Каен не успя да изиграе своя двубой от последния кръг, който бе гостуване на Нант. Причина за това гъстата мъгла, която се бе разстлала в близост до атлантическото крайбрежие на Франция. Все още не е ясно кога точно ще се проведе срещата. Така нормандци остават с 15 точки и са на 18-то място в колоната, но и с мач по-малко.

Метц допусна втора поредна загуба в първенството. Този път новаците паднаха с 0:2 при гостуването си на остров Корсика от местния Бастия. Играчите на Филип Хиншбергер са с 18 пункта и към момента са на 15-та позиция в таблицата.

Прогноза: Каен - Метц 1:0


Лориен - Сент Етиен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Серията от три поредни кръга без загуба за Лориен приключи преди седмица, когато "мерлузите" паднаха с 2:3 при гостуването си на Тулуза в двубой, който ще се запомни най-вече с гъстата мъгла и тежки атмосферни условия. Така играчите на Бернар Касони остават отново на последното 20-то място с актив от 12 точки. Селемани, Пайе, Конте и Лекомт са контузени, а с наказание е Мвуемба.

Сент Етиен записа важна победа в последния си двубой в шампионата, в който "зелените" се справиха у дома с минималното 1:0 над коравия тим на Гингам. По този начин възпитаниците на Кристоф Галатие вече имат 25 точки и на 8-ма позиция в колоната. За гостуването на Лориен с травми за гостите са Ру у Пиер-Габриел.

Прогноза: Лориен - Сент Етиен 1:1


Монпелие - Бордо
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер

Само кръг след гръмкия успех с 3:0 у дома над шампиона ПСЖ, Монпелие загуби гостуването си на Лил с 1:2. По този начин южняците остават с 19 точки на сметката си към момента играчите на Фредерик Хайнтц са на 13-то място. В лазарета на Монпелие са Хилтон, Русильон, Ванден Боре, Журден и Нинга.

Бордо инкасира най-тежката си загуба до момента за сезона. В предишния кръг "жирондинците" бяха пометени у дома с 0:4 от запътилия се към титлата състав на Монако. Така футболистите на Жослен Гурвенек вече са в поредица от две последователни поражения и в момента Бордо е на 10-то място с 24 точки. За гостуването на Монпелие с травми са Пунже, Ролан, Карасо и Туре.

Прогноза: Монпелие - Бордо 2:2


Рен - Бастия
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен

Тимът на Рен отново демонстрира непостоянство далеч от дома и допусна трето последователно поражение в своя визита. Този път бретанци отстъпиха с 0:1 на Олимпик Лион, а след поражението селекцията на Кристиан Гюркюф са на 5-то място с 27 точки.

Бастия най-накрая успя да сложи край на серията от девет поредни мача без успех в Лига 1. В последния кръг съставът от остров Корсика победи с 2:0 новака Метц и записа четвърти успех от началото на сезона, а победата даде глътка въздух за играчите на Франсоа Чиколини, които в момента са на 16-то място със 17 пункта.

Прогноза: Рен - Бастия 2:0


Тулуза - Нанси
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Тулуза успя да излезе с три точки от мъглата при домакинството си на Бастия. "Виолетовите" надделяха с 3:2, като срещата ще се запомни най-вече с хеттрика на шведа Ола Тойвонен и тежките атмосферни условия. След успеха играчите на Паскал Дюпрас вече имат 25 точки и са на 7-мо място в подреждането.

Новакът Нанси отново затвърди доброто си представяне у дома от последните няколко кръга и преди седмица тимът от Източна Франция постигна четвърти последователен успех пред собствена публика, надделявайки с 2:0 над Анже. Така селекцията на Пабло Кореа вече 19 точки и са на 14-та позиция в подреждането.

Прогноза: Тулуза - Нанси 2:1


Ница - Дижон
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 18.12.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Беноа Мило

Дербито от програмата на предишния 17-ти кръг между отборите на Пари Сен Жермен и Ница завърши без победител за крайното 2:2. "Орлетата" поведоха с 2:0 до почивката с голове на Вилан Сиприен от фаул и Аласан Плеа, но Единсон Кавани отвърна с две попадения в началото на второто полувреме. Точката бе достатъчна за клуба от Лазурния бряг, за да излезе еднолично начело в Лига 1. Отборът на Люсиен Фавър измести от върха Монако, като Ница е с 40 точки, което е с 1 повече от "монегаските". Ле Биан, Хасен, Юсерик и Байс са с травми за домакините.

Новакът Дижон записа седми пореден мач в първенството без победа. Този път "совите" отстъпиха с 1:2 при домакинството си на Олимпик Марсилия след допуснато попадение в заключителните минути. Мачът се игра с един ден закъснение заради мъгливото време. Въпреки това, играчите на Оливие Дал‘Олио остават с 16 точки и се намират непосредствено над опасната зона, заемайки 17-та позиция. Мартен и Балмон продължат да са контузени за гостите.

Прогноза: Ница - Дижон 3:0


Олимпик Марсилия - Лил
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 18.12.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен

Олимпик Марсилия записа първа победа като гост от началото на сезона. Южняците се наложиха с 2:1 като гости над новака Дижон, като двубоят бе изместен с един ден по-късно заради гъстата мъгла. Точни за селекцията на Руди Гарсия бяха Лопес в началото на срещата и Гомис в нейния край. Така ОМ вече с актив от 24 точки е на 9-то място в класирането. С контузии за домакините са Кабеля, Диара, Бедимо и Диаби.

Отборът на Лил продължава да върви нагоре в класирането след напускането на треньора Фредерик Антонети. "Песовете" записаха трета поредна победа в Лига 1, след като надиграха с 2:1 като домакин Монпелие. Играчите на наскоро назначения Патрик Коло вкараха две попадения през първата част дело на Никола де Превил и Юнус Санхаре. Така северняците вече имат 20 точки и са на 11-то място, като успяха да се отдалечат от опасната зона. За далечното гостуване в срещуположния край на Франция с травми са Мендеш, Мавуба и Ботеак.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Лил 2:2


Монако - Олимпик Лион
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 18.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке

Отборът на Монако за пореден път демонстрира шампионските си амабиции за титлата в Лига 1 през този сезон. "Монегаските" разбиха с 4:0 като гост Бордо, а Радамел Фалкао напомни за най-добрите си дни, отбелязвайки хеттрик. Едно попадение добави Джибрил Сидибе. Така най-резултатният отбор в първенството до момента вече има цели 53 попадения в противниковите врати, а преди предстоящото дерби треньорът на тима от Княжеството Леонардо Жардим може да разчита на всички свои възпитаници.

Вицешампионът Олимпик Лион победи с минималното 1:0 Рен. Единственото попадение отбеляза опитният Матийо Валбуена през първата част. Така ОЛ измести Рен от 4-ата позиция в шампионата с актив от 28 точки. "Хлапетата" са и с мач по-малко, тъй като двубоят им от предния кръг срещу Метц бе прекратен заради хвърлени бомбички на терена. Играчите на Брюно Женесио почти сигурно ще добавят три точки към актива си и от него, тъй като проблемите бяха създадени от феновете на противниковия отбор. За тежкото гостуване в Монако с травми за "хлапетата" са Мамана и Жале.

Прогноза: Монако - Олимпик Лион 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206