Анонс на 15-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Лига 1

Лил - Каен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 29.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Саид Енжими

Лил продължава да буксува във френския шампионат. В предишния кръг "песовете" поне успяха да сложат край на серията от три поредни загуби, завършвайки наравно 0:0 като гости на Нант, но северняците продължават да в зоната на изпадащите. В момента играчите на наскоро назначения Патрик Коло са на предпоследното 19-то място в класирането с 11 пункта, на 2 от спасението.

Каен не успя да устиска крехкия си аванс при домакинския мач срещу коравия тим на Гингам. Хората на Патрис Гаранд водеха с 1:0 до 85-ата минута, когато инкасираха попадение във вратата си и така двубоят не излъчи победител. С добавената точка нормандци вече имат 14 точки и са на 15-ото място в колоната.

Прогноза: Лил - Каен 0:0


Лориен - Рен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 29.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Ланоа

Тимът на Лориен записа шести пореден двубой без победа. Този път "мерлузите" пропиляха комфортен аванс от два гола при 1:3 за крайното 3:3 като гости на новака Метц. Въпреки това, предвожданият от наскоро назначения наскоро Бернар Касони тим продължава да е на последното 20-то място в класирането с актив от 10 точки. Именно дербито срещу големия регионален съперник Рен ще е прекрасен повод Лориен да се надигне. С травми за домакините са Сиани, Селемани, Жано, Пайе и Мазику.

Гол в 1-ата минута гарантира седмата победа на Рен в Лига 1. В последния си мач от шампионата възпитаниците на Кристиан Гюркюф се наложиха с минималното 1:0 у дома над Тулуза. Успехът изкачи бретанци на 4-ото място в подреждането, а Рен е с 24 точки на сметката си. Отсъстващи за дербито с Лориен са Саид, Мексер и Шантом.

Прогноза: Лориен - Рен 1:1


Дижон - Монако
Стадин: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 29.11.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон

Новакът Дижон допусна втора поредна загуба и общо шеста до момента в първенството. Последното поражение бе особено драматично за "совите", които отстъпиха с 2:3 като гости на Бордо, въпреки че повеждаха на два пъти в резултата и водеха в него минута преди края, но допуснаха два гола, които им костваха не само трите точки, ами си тръгнаха без нито една. Така играчите на Оливие Дал‘Олио остават с 14 пункта и са на 14-та позиция. Мартен и Балмон са контузени за домакините, а Абеид е наказан.

Отборът на Монако продължава да играе много силно както в Шампионската лига, така и в във френската Лига 1.В последния кръг от първенството "монегаските" разбиха с 4:0 колебливия и през настоящия сезон гранд Олимпик Марсилия, като и в настоящия кръг селекцията на Леонардо Жардим даде сериозна заявка, че ще се бори за титлата. Тимът от Княжеството разполага с най-силното нападение в първенството и до момента играчите на Монако са наказали цели 43 пъти противниковите врати. В момента "монегаските" са на 2-ро място в класирането с 32 пункта, но вече изостават само на точка от лидера Ница. Менди е контузен за настоящия двубой, а Жемерсон е наказан.

Прогноза: Дижон - Монако 0:2


Бастия - Бордо
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Бастия стана вторият отбор от началото на сезона, който успя да си тръгне с точка като гост на лидера в Лига 1 Ница. В последния кръг тимът от остров Корсика направи 1:1 срещу водача в подреждането. С добавената точка островитяните вече имат 13 и са на 16-ото място в колоната, като хората на Фрасоа Чичолини не могат да си позволят отпускане, тъй като се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Нант и Нанси.

Отборът на Бордо стигна до много драматичен успех при домакинството на новака Дижон, след като до 88-ата минута губеше с 1:2. С две попадения на Франсоа Камано, обаче, "жирондинците" стигнаха до успеха за крайното 3:2. Така Бордо събра 23 точки и заема шеста позиция в класирането.

Прогноза: Бастия - Бордо 1:1


Гингам - Ница
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Мило

След серията от три поредни победи, сега тимът на Гингам е в поредица от три последователни ремита в шампионата. В предишния кръг "червено-черните" направиха 1:1 като гости на непостоянния Каен. В момента възпитаниците на Антоан Комбуаре са с 23 точки и към момента са на 5-то място в таблицата. Отсъстващи за Гингам са Дидо, Бенезе, Мартине, Леметр и Икоко.

Ница не успя да победи за втори път у дома през този сезон. "Орлетата" завършиха наравно 1:1 като домакин с Бастия, а точката позволи на южняците да се завърнат на първото място в класирането, но авансът им пред Монако вече е само пункт. В отсъствието на головата машина на тима Марио Балотели започналият на негово място на върха на атаката Алесан Плеа откри разултата в 11-ата минута, но през втората част играчите на Лусиен Фавър допуснаха изравняване и не успяха да вкарат нов гол. Тимът от Лазурния бряг е с 33 пункта, а преследвачите Монако и ПСЖ са с точка по-малко. За гостуването на Гингам с контузии са Балотели, Байс и Хасен.

Прогноза: Гингам - Ница 1:2


Нанси - Метц
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Жером Мигелгори

Новакът Нанси записа втори пореден двубой в първенството без поражение. В последния си мач от елитната дивизия новаците направиха 0:0 като гости на Монпелие. Въпреки това, в момента селекцията на Паболо Кореа са под чертата с актив от 13 точки, заемайки 18-ото място.

Другият от новаците - Метц, записа второ поредно равенство у дома, като вече "виненочервените" са без поражение в шампионата в три последователни срещи. Този път футболистите на Филип Хиншбергер направиха изразително 3:3 срещу Лориен, въпреки че до средата на втората част тимът от провинция Лотарингия отстъпваше с 1:3. В момента Метц е на 11-та позиция с 18 точки.

Прогноза: Нанси - Метц 0:1


Нант - Олимпик Лион
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Клемен Турпен

По всичко изглежда, че голямата цел пред състава на Нант през настоящия сезон ще е да запази мястото си сред най-добрите във Франция. В последния си мач от Лига 1 "канарчетата" записаха пети пореден мач без победа. Този път селекцията на Рене Жирар направи 0:0 у дома срещу колебливия Лил. Благодарение на точката Нант се задържа над чертата, като в момента клубът от Западна Франция е на спасителното 17-то място с актив от 13 точки. Томасон е наказан, а Ронжие е контузен преди междинния кръг.

Олимпик Лион игра добре и се бори, но не успя да удържи на щурма на шампиона ПСЖ. Така "хлапетата" инкасираха третата си загуба у дома и общо шеста до момента, след като отстъпиха с 1:2 над първенеца. Така играчите на Брюно Женесио прекъснаха серията от три последователни победи в първенството. В момента ОЛ е на 7-ото място с 22 точки. Мамана и Жале са с травми за гостите.

Прогноза: Нант - Олимпик Лион 0:2


Сент Етиен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Бастиен

Сент Етиен постигна пета победа за сезона, след като в последния кръг "зелените" стигнаха до пълен обрат през втората част при гостуването си на Анже за крайното 2:1. По този начин играчите на Кристоф Галатие събраха 21 точки и вече са на 8-ото място в подреждането. За дербито с Олимпик Марсилия в лазарета на Сент Етиен са Сьодерлунд, Моне-Паке, Берич, Лемоан и Пиер-Габриел, а Лакроа е наказан.

Някогашният гранд във френския клубен футбол Олимпик Марсилия продължава да се представя много под очакванията. В последния си мач от Лига 1 ОМ инкасира пета загуба като гост за сезона и отново затвърди мненията, че визитите са истински кошмар за тима от пристанищния град. Този път възпитаниците на Руди Гарсия бяха разбити с 0:4 като гости на Монако. В момента марсилци са на 12-ото място със 17 точки. Бедимо и Диаби са контузени, а Машах е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Олимпик Марсилия 1:1


Тулуза - Монпелие
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 30.11.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Амаури Делеру

Доскоро представящият се много добре състав на Тулуза инкасира втора поредна загуба и така "виолетовите" са без успех в шампионата вече в пет поредни кръга. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 0:1 като гост на Рен след допуснат гол още в 1-ата минута. Така играчите на Паскал Дюпрас остават с актив от 19 точки и вече заемат 9-ото място в класирането.

Тимът на Монпелие записа второ поредни общо трето равенство в последни си пет мача в първенството. В предишния кръг южняците не успяха да победят у дома новака Нанси, а двубоят помежду им завърши без отбелязани попадения. Така селекцията на Фредерик Хайнтц е с 16 точки и към момента заема 13-ото място в класирането.

Прогноза: Тулуза - Монпелие 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222