Мюние: Не можете да печелим всеки мач с 3:0, 4:0


Н. Гавазов

Мюние: Не можете да печелим всеки мач с 3:0, 4:0

Десният бек на белгийския национален отбор Томас Мюние разкритикува феновете на белгийския национален отбор, които освиркваха играчите си след мача от 3-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 с Украйна (0:0).

"Мисля, че беше малко прекалено, защото в крайна сметка се класирахме. Не сме последни в групата“, каза Мюние на пресконференция.

"Свършихме си работата. Добре, може би можехме да я свършим малко по-добре, но получихме това, което искахме и това е най-важното. Реакцията на феновете и анализаторите беше твърде груба. За протокола, играчите поздравиха привържениците. Този отбор винаги играе за победа. Рядко съм виждал толкова много ентусиазъм в нашия състав. Да, мачът беше разочароващ. Но ние сме на Европейско първенство, не можете да печелим всеки мач с 3:0, 4:0. Искахме да поздравим феновете, но проблемът започна, когато имаше освирквания към Ромелу Лукаку. Никой не разбра това - да освиркваш рекордьора по голове за отбора", добави Томас.

Когато това се случи, капитанът Де Бройне взе решение да прибере отбора в съблекалнята, което провокира по-нататъшни действия на феновете, когато Де Бройне беше избран за играч на мача.

"Предимството на Кевин е, че той е прям - казва това, което мисли. Обичам такива хора. Когато той взе решение да влезе вътре, играчите го последваха. Това беше правилното решение", каза още белгиецът.

  Сподели
62