Йорданеску: Горд съм, че съм румънец


Н. Гавазов

Йорданеску: Горд съм, че съм румънец

Старши -треньорът на румънския национален отбор Едуард Йорданеску реагира на класирането на националния отбор за плейофите на Евро 2024 след равенство в решителния мач от груповата фаза на Европейското първенство 2024 със Словакия (1:1). Като един от най-добрите отбори, завършили на трето място в своите групи, румънците се класираха за осминафиналите на Евро 2024 от третото място в квартет Е.

"Човек преживява такива моменти само веднъж в живота си. Благодаря на всички фенове, които ни накараха да се чувстваме като у дома си във всеки от трите мача. Благодаря на тези фенове, които останаха вкъщи. Горд съм, че съм румънец. Мисля, че сега всички са горди.

Това е невероятно. Надявам се това да продължи за нас. Искам да благодаря на играчите си, които показаха характер. Днес се преборихме, никога не се предаваме. Винаги играем със сърцата си. С ум, с подредба. И даваме всичко от себе си на играта. Играем организирано. На това ниво трябва да бягате много, но в същото време да сте внимателни и да реагирате бързо на всеки ход в играта. И ние отговорихме с гръм и трясък“, каза Йорданеску, цитиран от пресслужбата на УЕФА.

  Сподели
77