Забитцер: Имаме цели, които искаме да постигнем


Н. Гавазов

Забитцер: Имаме цели, които искаме да постигнем

Офанзивният полузащитник на австрийския национален отбор Марсел Забитцер сподели емоциите си след мача от 3-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 с Нидерландия (2:3), в който отбеляза победния гол за своя национален отбор.

"Поражението във финала на Шампионска лига оказва ли влияние в момента? Нещата във футбола се променят бързо. Възходите и паденията са нормални. Основното е как се справяте с това психологически. Целият отбор ме подкрепя, аз тях. Спечелихме тази група, трудно е да се измисли този сценарий.

Ако говорим за факта, че бях признат за най-добрия играч на мача, тогава това е отличен аспект, дава плюс на победата. Ако такива награди помогнат на отбора, тогава страхотно.

Тайната съставка на [отбора Австрия]? Всеки играч знае какво да прави на позицията. Никой не се проваля, всеки знае какво да прави на терена. Ние сме един отбор. Ако победите Нидерландия и спечелите групата, значи сте на правилното място.

Имаме цели, които искаме да постигнем. За нас бе важно да се класираме за плейофите. Сега ще му се насладим, а след това емоциите ще утихнат“, заяви Забитцер.

Припомняме, че тимът на Австрия събра шест точки и се класира от първото място за 1/8-финалите на Евро 2024.

  Сподели
112