Хашек: Не искаме да си тръгваме оттук


Н. Гавазов

Хашек: Не искаме да си тръгваме оттук

Старши-треньорът на националния отбор на Чехия Иван Хашек коментира равенството 1:1 с Грузия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2024.

“Не искаме да си тръгваме оттук. Когато видим тукашната атмосфера, чешките фенове… Никой от нас не е с наведена глава, всички ние искаме да останем в турнира. Сега трябва малко да си починем и след това да се подготвим спокойно за последния мач с Турция. Ще се борим, за да продължим напред в турнира. Натиснахме Грузия, въпреки че бяхме наясно със силата им на контраатака, където имат отлично качество. В крайна сметка, най-добрият играч беше вратарят на Грузия. Опитвахме се и искахме победата, така че не мога да виня футболистите за равенството.

Голът им от дузпа точно преди почивката ни пречупи, но ние надигнахме глави и притиснахме съперниците ни през второто полувреме. Смените ни също допринесоха за това, вливайки енергия и оживявайки играта. За съжаление, това беше достатъчно само да един наш гол, което означаваше реми. В самия край на мача Грузия имаше възможност да спечели мача, което щеше да е жестоко. Но футболът понякога е такъв", заяви Хашек.

  Сподели
211