Монтела: Това бе мач, достоен за финал


Н. Гавазов

Монтела: Това бе мач, достоен за финал

Старши -треньорът на националния отбор на Турция Винченцо Монтела говори за мача от 1-ия кръг на груповата фаза на Евро-2024 срещу националния отбор на Грузия, съобщава официалният сайт на УЕФА .

Италианският специалист сподели емоциите си от победата над грузинците и очакванията от бъдещите изяви на своите подопечни.

"Това бе мач, достоен за финал. Нашите фенове бяха страхотни, дори когато бе трудно и тази победа е и за тях. Днес имам рожден ден (52), така че това бе най-добрият подарък, който можех да получа.

Днес отправихме 22 удара към вратата. Трябва да сме по-прецизни, но аз оцених представянето на отбора. Отпуснахме се малко, след като ВАР отмени втория гол, но се случва.

Физически Грузия е силна, добре организирана. Те знаят своите силни и слаби страни и играят по съответния начин. Не случайно стигнаха до финалната част на Евро.

Това е първият път, когато спечелихме първия си мач и никога не сме преминавали отвъд груповата фаза в последните три евро; последния път дори не спечелихме точки. Първата ни цел беше да спечелим този мач. Сега, след победата днес, мечтаем да спечелим следващия мач и да отидем в плейофите“, каза Монтела.

Във 2-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 турците ще се изправят срещу португалците.  Този мач от група F ще се играе на 22 юни.

  Сподели
222