Йорданеску: Гордея се с играчите


Н. Гавазов

Йорданеску: Гордея се с играчите

Старши -треньорът на румънския отбор Едуард Йорданеску коментира победата над Украйна (3:0) в мач от първия кръг на груповата фаза на Евро 2024.

"Имаме време да се насладим на тази незабравима, историческа победа. Благодаря на феновете за активната подкрепа през целия мач. Но първо нека поздравим момчетата, защото те се поставиха в услуга на отбора.

Противникът знаеше всичко за нас, както и ние знаехме за националния отбор на Украйна, но като цяло се представихме много добре, дори и под напрежение. Разбира се, радвам се за победата и факта, че не допуснахме - това ще бъде много важно в бъдеще.

Що се отнася до това поколение, искам да ви попитам нещо. Разбирам, че той се нарича така, както не бих искал. Аз съм им треньор и ви моля да не ги отбелязвате по никакъв начин - и други поколения бяха "златни", играчите от миналото бяха необикновени. Това поколение не се свързва с никакъв метал, това поколение на душата - бих помолил да се наричат ​​така. Това е отборът, който влага най-много сърцето си в играта.

Сигурен съм, че в историята на националния отбор никога не е имало поколение с толкова широка душа и сърце и това трябва да е румънското "душевно поколение“. Те положиха фантастични усилия, прегрупираха се и направиха всичко възможно, за да спечелят. Благодарен съм им и се гордея с тях“, заяви румънският специалист.

  Сподели
57