Турция ще започне с победа срещу Грузия


И. Ангелов

Турция ще започне с победа срещу Грузия

Турция - Грузия 
Стадион: Сигнал Идуна Парк, Дортмунд 
Дата: 18.06.2024 г. 
Час: 19:00 ч. 

Турция може би най-накрая ще получи шанса да оправдае очакванията към отбора за голям футболен форум, след като групата изглежда преодолима и първият противник е дебютант на европейско първенство. Преди началото на Евро 2024 обаче тимът на Винченцо Монтела не показа добра форма и дори няма победа в 5 поредни мача.

Грузия прави история във вторник вечер с първия си мач в големи футболни финали. Уили Саньол спечели 3 мача поред преди влизането в Евро 2024, което включва и вълнуващата победа на дузпи над Гърция, която осигури влизането в групите тук.

Откъм състави, символичния домакин има пълен и здрав състав, от който да бъде избрано най-доброто. Края на сезона бе много силен за Арда Гюлер от Реал Мадрид, и много очаквания са върху него.

За Грузия има малки проблеми след като под въпрос са Соломон Кверквелия и Отар Китейшвили. Очаква се и двамата да преодолеят проблемите си и да се включат в защитата и полузащитата, съответно.

Въпреки формата на двата тима, вече се намираме в най-сериозната фаза на състезанието, поради което специалистите поставят в по-добрата позиция по-опитния отбор, а точки в полза на дебютанта ще се считат за изненада.

Прогноза: Турция - Грузия 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Грузия (Уили Саньол)
 
Мамардашвили
   
Двали
Кашия
Кверквелия
Какабадзе
Китейшвили
Кочорашвили
Шенгелия
Чакветадзе
Микаутадзе
Кваратшелия
Йълмаз
Актюркоглу
Йълдъз
Гюлер
Чалханоглу
Йозкан
Кадиоглу
Айхан
Бардакчъ
Демирал
   
Гюнок
 
Турция (Винченцо Монтела)

Обоснована прогноза: Турция - Грузия 1:0

  Сподели
281