Албания с исторически гол, но победата е за Италия (видео)


FUTBOL-TV

Албания с исторически гол, но победата е за Италия (видео)

Италия се наложи с 2:1 над Албания в първи мач и за двата тима на Евро 2024.

Албанците загубиха мача, но влязоха в историята като отборът, вкарал най-ранен гол на европейски финали. В 23-ата секунда те шокираха своя опонент, след като се възползваха от едно неразбирателство между Федерико Димарко и Бастони при техен тъч край наказателното поле. Това позволи на Байрами да стреля от малък ъгъл и така албанецът се разписа с мощен шут за радост на една никак не малка част от феновете на "Сигнал Идуна Парк".

Все пак "Скуадра Адзура" бързо се отърси от този ранен шок и сравнително бързо стигна до обрат.

В 11-ата минута Лоренцо Пелегрини центрира отляво. Алесандро Бастони беше оставен непокрит на далечната греда и с удар с глава матира Томас Стракоша - 1:1.

И само 5 минути по-късно действащият еврошампион стигна до втория си гол. Джанлука Скамака стреля, но защитник на албанците застана на пътя на топката. Марио Митай не действа концентрирано и изчисти лошо на крака на Николо Барела, който преодоля Стракоша с хубав удар от дъгата на наказателното поле.

До почивката Италия на няколко пъти бе близо до трето попадение, но добрите изяви на Стракоша предотвратиха това.

Бурното начало на първото полувреме не се повтори след почивката. Като цяло вторите 45 минути бяха доста по-скучни. След час игра Киеза пробва силен удар, който не бе точен.

В самия край Аслани даде супер пас на Манай, но Донарума се справи. В крайна сметка победата отиде на сметката на Италия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135