Англия няма да се затрудни със Сърбия


Н. Атанасов

Англия няма да се затрудни със Сърбия

СърбияАнглия
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 16.06.2024 г.
Час: 22:00

Сърбия се класира за първи път като самостоятелна държава на европейско първенство. За последно "белите орли“ играха на форума на Стария континент през 2000 г., когато все още бяха като Югославия, макар и въпросната държава вече да не съществуваше през този период. Балканците завършиха на второ място в група "G", където беше и българският национален отбор по футбол, като макар и съставен от редица милионни футболисти, късметът покри сърбите от това да запишат две загуби срещу "лъвовете“.

В исторически план отборът е играл два пъти на финал – през 1960 и 1968 г., като балканците губят решителните двубои за титлата.

Сърбия разполага със звездна селекция, а треньорът Драган Стойкович дори повика българин на предстоящото европейско в лицето на Петър Ратков, чийто баща е от българското национално малцинство в западната ни съседка.

Почти 60-годишната прокоба продължава да тегне над фаворита на букмейкърите на Евро 2024 – Англия. "Трите лъва“ загубиха финала на последния форум, отстъпвайки след дузпи от действащия първенец Италия. Най-големият успех за Албиона остава спечеленият Мондиал през 1966 г., но след това англичаните винаги тръгват големи очаквания и амбиции, и винаги остават разочаровани.

Англичаните са отпадали четири пъти в групите на европейски първенства – 1980, 1988, 1992 и 2000 г., но сега играчите на Гарет Саутгейт са пределно мотивирани да вземат поправителния и да вдигнат трофея "Анри Делоне“.

Прогноза: Сърбия – Англия 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Уолкър
Стоунс
Гехи
Трипиър
Александър-Арнолд
Райс
Сака
Белингам
Фоудън
Кейн
Митрович
Тадич
Милинкович-Савич
Костич
Лукич
Гудел
Живкович
Павлович
Велкович
Миленкович
   
Ваня Милинович-Савич
 
Сърбия (Драган Стойкович)

Обоснована прогноза: Сърбия - Англия 1:3

  Сподели
238