Играчи на Портсмут са заподозрени в расизъм срещу националите


Н. Гавазов

Играчи на Портсмут са заподозрени в расизъм срещу националите

Играчи на Портсмут U18 са заподозрени в расистки обиди срещу футболистите на Англия Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака.

В социалните мрежи се появиха екранни снимки на предполагаемия групов чат на отбора U18, в който играчите използват расистки изрази срещу играчите на националния отбор.

"Клубът получи информация за изображения, циркулиращи в социалните мрежи, които съдържат дискриминационни съобщения. Веднага започнахме разследване и ще предоставим актуална информация веднага щом приключи. Портсмут категорично осъжда расизма и подкрепя премахването на всички форми на дискриминация“, се казва в изявлението на клуба.

Припомняме, че при изпълнението на дузпи на Европейското първенство 2020 Италия - Англия 11-метрови удари не бяха реализирани от играчите на националния отбор на Англия Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака. Срещата завърши с победа на италианския отбор (1: 1, 3: 2 - по дузпи). След мача чернокожите английски играчи станаха жертва на расистки злоупотреби в социалните мрежи.

  Сподели
453