Санчо: Омразата няма да победи


Н. Гавазов

Санчо: Омразата няма да победи

Полузащитникът на Англия Джейдън Санчо се обърна към  феновете, след загубата от Англия във финала на Евро 2020.

"Имах няколко дни да мисля за финала в неделя и все още изпитвам смесени чувства. Бих искал да се извиня на всички мои съотборници, треньорския щаб и най-вече на феновете, които подведох. Това е най-лошото чувство, което съм изпитвал през цялата си кариера. Трудно е да се изразят с думи истинските чувства, но много положителни неща могат да бъдат извадени от този турнир, въпреки че емоциите от поражението ще останат дълго време.

Първото нещо, за което мисля, преди да изляза на терена, е: "Как мога да помогна на моя екип? Как ще помогна, как ще отбележа?". Точно това исках да направя при дузпите - да помогна на отбора. Бях готов и уверен. Всички сме мечтали за такива моменти в детството. Вкарвах от дузпи на клубно ниво, тренирах ги безброй пъти и затова избрах своя ъгъл, но този път не се получи така, както трябваше. Всички имахме еднакви амбиции и цели. Искахме да донесем трофея у дома. Сближаването на този тим  бе ненадминато. Те са истинско семейство на терена и извън него.

Няма да се преструвам, че не съм виждал расистките обиди, които аз и моите братя Маркус и Букайо получихме след играта. За съжаление това не е нищо ново. Като общество трябва да подобряваме и да държим тези хора отговорни. Омразата никога няма да победи. На всички млади хора, които са били жертви на расово мотивирани обиди, искам да кажа: "Дръжте главата си нагоре и продължете да следвате мечтата си“. Горд съм с отбора на Англия и начина, по който сплотихме страната. Колкото и да искаме да побеждаваме, можем да се поучим от този опит за в бъдеще.

Искам да ви благодаря за всички съобщения с подкрепа и любов, които надвишават всички лоши неща. За мен бе чест да представлявам Англия и да нося фланелката на "Трите лъва". Не се съмнявам, че ще се върнем по-силни! Погрижете се за себе си и ще се видим скоро“, написа Санчо на страницата си в Instagram.

  Сподели
409