Рашфорд: Едва не се разплаках


Н. Гавазов

Рашфорд: Едва не се разплаках

Английският нападател Маркус Рашфорд публикува съобщение до феновете след снощния финал на Евро 2020 срещу Италия.

"Дори не знам откъде да започна и дори не знам как да изразя с думи това, което чувствам сега. Имах труден сезон, мисля, че бе ясно на всички и вероятно на финала влязох на терена с несигурност. Винаги искам да изпълня дузпа, но вчера нещо не бе наред. По време За съжаление, резултатът не бе това, което исках. Почувствах, че съм подвел съотборниците си. Изглежда, че разочаровах всички.

Мога да вкарам дузпа в съня си, така че защо да не вкарам и тази? Тази мисъл минава през главата ми отново и отново, откакто ударих топката и вероятно няма думи, които да опишат напълно какво представлява. Финал. 55 години. Една дузпа. История. Всичко, което мога да кажа е съжаление. Бих искал да върви по различен начин.

Докато продължавам да се извинявам, искам да благодаря на съотборниците си. Това лято бе едно от най-добрите и всички вие изиграхте роля в него. Изградено е неразрушимо братство. Вашият успех е моят успех. Вашите неуспехи са мои.

Станах част от спорта, в който чета за себе си: дали това е цветът на кожата ми, мястото, където съм израснал или как реших да прекарам времето извън терена. Мога да критикувам играта си през целия ден, дузпата ми не бе достатъчно добра, трябваше да бъде отбелязана, но никога няма да се извинявам за това  кой съм или откъде идвам. Не изпитвах по-голяма гордост от това да нося тези три лъва на гърдите си и да видя как семейството ми се радва за мен в тълпа от десетки хиляди. Мечтаех за дни като този.

Съобщенията, които получих днес, бяха много приятни. Почти се разплаках. Аз съм Маркус Рашфорд, на 23 години и съм чернокож от Уайтингтън и Уайтшоу, Южен Манчестър. Ако нямам нищо друго, имам това. Благодаря за всички съобщения с добри думи. Ще се върна по-силен. Ще се върнем по-силни“, написа Рашфорд.

Напомняме, че Италия победи Англия с 3:2 след изпълнение на дузпи. Рашфорд не успя да реализира своята дузпа.

  Сподели
300