Няколко загинали в Италия по време на празненствата на титлата


Н. Гавазов

Няколко загинали в Италия по време на празненствата на титлата

В Италия няколко души загинаха по време на масови чествания на победата на националния отбор във финала на Европейското първенство 2020 срещу Англия, съобщи La Repubblica

Според източника, инцидент е станал през нощта в провинция Катания, в резултат на което 19-годишно момче е загинало, а други четирима са ранени. Съобщава се, че всички са отишли да отпразнуват победата на италианския национален отбор. Във Фоджа 32-годишен мъж, каращ скутер, бе застрелян, докато присъстваше на футболен фестивал. Също през нощта във Венеция в един от каналите е намерено тялото на мъж на средна възраст. Самоличността на мъжа не е установена. Полицията не изключва, че смъртта на неизвестното лице може да бъде свързана с масови чествания на успеха на италианския национален отбор на Евро 2020. Съобщава се и за много ранени в различни градове в Италия.

Финалната среща от Европейското първенство 2020 Италия - Англия се проведе на стадион "Уембли" в Лондон (Англия). Основното време и продълженията на срещата завършиха при резултат 1: 1. Италианците грабнаха победата при изпълнението на дузпи - 3: 2.

  Сподели
205