Манчини предсказал спечелването на Евро 2020


Н. Гавазов

Манчини предсказал спечелването на Евро 2020

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Роберто Манчини е предсказал, че ще спечели Евро 2020 със "Скуадра Адзура". Това съобщава италианският журналист Франко Вани, който публикува част от априлското интервю на Манчини за La Gazzetta dello Sport.

Ето и част от интервюто:

- Представете си първата страница на Gadzetta на 12 юли, след финала на Европейското. Ще бъдете доволни от надписа: "Спокойно, Италия. Това бе красиво"?

- Не, не ... Благодаря. Вече показах спокойствие, губейки финал. Достатъчно.

- Но това ще означава, че Италия е стигнала до решаващия мач!

- Да, но вярвам, че на първа страница ще има надпис, от който цялата страна ще избухне в радост. Тя наистина се нуждае от това след година и половина страдания. Къде се виждам на 12 юли? В Портоново, на плажа. Вечерта вечерям с приятели, а разговорът ни е прекъснат от весели деца, които искат автографи от треньора, спечелил Европейското първенство.

Финалната среща от Европейското първенство 2020 Италия - Англия се проведе на стадион "Уембли" в Лондон (Англия). Основното време и продълженията на срещата завършиха при резултат 1: 1. Италианците грабнаха победата при дузпите - 3: 2.

Евро 2020 трябваше да се проведе миналото лято, но поради пандемията от коронавирус турнирът беше отложен за 2021 година. Мачовете се проведоха от 11 юни в няколко европейски града.

  Сподели
285