Английски фенове нападали деца по време на мача с Дания


Н. Гавазов

Английски фенове нападали деца по време на мача с Дания

Фенове на датския национален отбор разказаха  за поведението на феновете на националния отбор на Англия по време на полуфиналната среща на Евро 2020 (1: 2 ЕТ).

"Един фен освирква деветгодишния ни син право в лицето. На лицето му бе нарисувано датско знаме, носеше шапка на викингите и фланелка на датския национален отбор. Трябваше да изтрием ружа от лицето му и да покрием дрехите си, за да спрем насилието. Абсолютно съм шокиран от поведението на някои английски фенове, особено към детето“, цитира The Guardian думите на Имаан Мадсен, един от феновете на датския национален отбор,.

"Имахме датско знаме и те се опитаха да ми го отнемат, но аз го върнах и казах: "Просто го оставете“. След това започнаха да ме дърпат за косата и аз не можех да повярвам какво се случва. Беше доста страшно", разказва Жанет Йоргенсен.

"Като цяло всичко бе много страшно и ни се струваше, че сме в бойна зона и че е въпрос на време някой да ни нападне. Видяхме английски фенове да плюят по децата“, съобщава  Алън Нилсен.

Англия ще играе с Италия на финала на Евро 2020.

  Сподели
486