Бонучи: Преди три години финал изглеждаше като утопия


Н. Гавазов

Бонучи: Преди три години финал изглеждаше като утопия

Защитникът на Италия Леонардо Бонучи говори за предстоящия финал на Евро 2020. Италианците ще играят с Англия на 11 юли. Леонардо отговори и на въпроса за връзката си с капитана на отбора Джорджо Киелини.

"Преди три години достигането до финала изглеждаше като утопия, но допълнителна година опит ни помогна. Притежаването на много таланти в полузащитата улесни пътуването ни.

Англия има много силни нападатели: бърз по фланговете и мощен в центъра, било то Кейн или Калвърт-Люин. Кейн е един от най-силните в света, както и нападателите, срещу които сме играли в последните мачове. В началото на турнира веднага казах, че Англия ще бъде един от фаворитите за победа.

Двамата централни защитници на Англия, Магуайър и Стоунс, имат богат опит, играейки за Манчестър Юнайтед и Сити. Необходими са много хитрости, за да ги изненадате. Чиро Имобиле и Белоти трябва да запазят спокойствие. Когато не вкарат, те биват критикувани, но са много важни по отношение на екипната работа. Ние сме тези, които трябва да ги доведем до техните позиции за резултатен удар. Във всеки случай те ще дадат цялата си сила и могат да изиграят решаваща роля.

Киелини? Ще напуснем националния отбор на 12-и, а на 14-ти ще се срещнем, за да отидем на почивка със семействата си. Така разбирате какви отношения имаме с него", заяви Бонучи.

  Сподели
246