Моуриньо: Мислех, че Англия ще спечели сама


Н. Гавазов

Моуриньо: Мислех, че Англия ще спечели сама

Старши -треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели мислите си след полуфинала на Евро 2020, в който Англия победи Дания (2: 1 допълнително време).

"Да, страхотен мач, но не съм сигурен дали искате да чуете мнението ми. Ще кажа това, което виждам. Може би този път думите ми няма да ви харесат.

Това в никакъв случай не е дузпа. Англия бе по-добра и спечели, те го заслужаваха. Англия игра фантастично, но не мисля, че имаше дузпа.

Англия е по-добра от Дания. Дания игра така, както очаквах. Те действаха до краен предел на възможностите си. Англия бе много, много добра. Няма съмнение, че те заслужаваха да спечелят този мач.

Но мисля, че нямаше дузпа. Не разбирам такова решение на съдията в полуфинал на Евро. И още по-малко разбирам факта, че VAR не изпрати съдията до монитора и не отмени решението. Това в никакъв случай не е дузпа.

Като футболен човек се радвам много, че Англия спечели, не ме разбирайте погрешно. И мисля, че те заслужават да спечелят, не ме разбирайте погрешно.

Но като футболен човек съм много разочарован, че е отсъдена такава дузпа. Мислех, че Англия ще спечели сама. Дания бе много уморена в допълнителното времена. Играчите действаха на предела на своите възможности.

Англия има страхотна пейка, която им позволява да се движат по начина, по който са го правили. Ако им се наложи, те биха могли да увеличат интензивността още повече и да доминират още повече в допълнително време.

Мислех, че Англия ще спечели в допълнителните полувремена. Като футболен човек не съм доволен от такава дузпа.

Бих искал да поздравя треньора на датския национален отбор за свършената работа, но бих предпочел победа, получена по различен начин", заяви Моуриньо.

  Сподели
239