Хюлманд: Бъдещето е пълно с надежда и вяра


Н. Гавазов

Хюлманд: Бъдещето е пълно с надежда и вяра

Старши -треньорът на датския национален отбор Каспер Хюлманд коментира загубата с 2:1 от Англия в полуфиналите на Евро 2020 и отпадането на тима от турнира.

"Поздравления за Англия за достигане до финала. Преди всичко бих искал да поздравя колегата си Гарет. Той мисли стратегически, ръководейки този отбор в продължение на няколко години, занимава се с млади играчи, привличайки ги. Той винаги е много въвлечен в процеса, следва ценностите си. Поздравления, Гарет, мисля, че си свършил страхотна и предизвикателна работа.

Ние сме много, много разочаровани. Сега ми е трудно да говоря за това. По-лесно е след няколко дни да кажа как се чувствам. Бяхме толкова близо до финала, но всичко бе решено по този начин ... Успях да прочета мненията в международната преса, че дузпата трябва или не трябва да бъде присъдена. Това е, което ме дразни сега. Всички сме много разочаровани.

Но има и друга част от мен. Не мога да намеря думите, за да обясня колко съм възхитен от техническия ни персонал, който стои зад играчите. Имаме двама души, които спасиха живота на един от най-добрите ни играчи. Бихме се като луди, показахме добър футбол. Благодарен съм на Дания, на цялата нация. Имахме нужда от подкрепа, когато се случи това с Кристиан, бе невероятно да го усетим. За съжаление не успяхме да стигнем до финала, но едно нещо знам със сигурност: ще опитаме отново. И нашето бъдеще е пълно с надежда и вяра. Тези момчета са невероятни, цялата нация може да се гордее с тях и да показва уважението им, те го заслужават. Това е невероятен екип, който свърши невероятна работа. Изключително уважавам тези играчи", заяви Хюлманд.

На финала на Евро 2020 Англия ще се изправи срещу Италия на "Уембли" на 11 юли.

  Сподели
305