Капело: Англичаните са усвоили най-доброто от Гуардиола


Н. Гавазов

Капело: Англичаните са усвоили най-доброто от Гуардиола

Бившият старши-треньор на "Трите лъва" Фабио Капело оцени нивото на националния отбор на Англия преди мача от 1/2 -финала на Евро 2020 с Дания.

"Отборът на Англия е много компактен, действа предпазливо в защита и в центъра на терена. Техните статични положения са изключително опасни, имат много бързи играчи напред. С тях трябва да се отнасят с голямо уважение, сега са в отлична форма.

Мисля, че Саутгейт видя, че тактиката да седиш назад, когато топката е в ръцете на противника, не работи. Централните защитници вече атакуват високо срещу нападателя, получил топката. Това, което не пропускат, се влияе от промяна в стила. Между другото, вратарят Пикфорд играе добре с крака - това е поредният силен момент. Британците сега веднага следват топката. Те са усвоили най-доброто от това, което прави Гуардиола", заяви Капело.

Полуфиналната среща на Евро Дания - Англия ще се проведе на 7 юли. Срещата ще се проведе на стадион "Уембли" в Лондон (Англия). Стартовият съдийски сигнал ще прозвучи в 22:00 часа българско  време.

  Сподели
250