Енрике: Разочарован съм


Н. Гавазов

Енрике: Разочарован съм

Старши -треньорът на испанския национален отбор Луис Енрике коментира поражението срещу Италия (1: 1, 2: 4 след дузпи) в полуфиналите на Евро 2020, а също така се застъпи за нападателя Алваро Мората, който не реализира наказателния удар.

"Това не е тъжна вечер за мен. Разбира се, разочарован съм, но това е футбол, не можеш да печелиш вечно. Бяхме много щастливи да спечелим дузпите на четвъртфиналите, но този път не успяхме да повторим успеха и можем само да поздравим противника. Прибираме се вкъщи, знаейки, че сме се борили и сме били един от най-добрите отбори на това Евро. Искам да поздравя играчите си. Бяхме отбор и трябва да продължим в същия дух.

Педри е напълно подготвен за всяко голямо състезание, било то Световно първенство, Европейско първенство или Олимпиада. Никога не съм виждал нещо подобно на това, което той показва на терена на неговата възраст, това просто се противопоставя на всякаква логика.

Мората игра много добре като резерва. Вече много говорих за това какъв човек е той. Той премина през трудни времена в хода на това състезание, но се показа блестящо на терена, независимо от всичко. Не го видях след мача, защото бе принуден да даде допинг тест, но със сигурност ще говоря с него след това", заяви Енрике.

На финала на Евро 2020 италианският национален отбор ще играе с победителя от двойката Англия - Дания, който ще играе своя полуфинален мач от турнира на 7 юли.

  Сподели
281