Алърдайс: Преносът на Европейското помогна на Англия


Н. Гавазов

Алърдайс: Преносът на Европейското помогна на Англия

Бившият старши-треньор на националния отбор на Англия Сам Алърдайс вярва, че пандемията от коронавирус е позволила на отбора на Гарет Саутгейт да излезе с най-силния си състав  за Евро 2020.

Както е известно, това Европейско първенство трябваше да се проведе преди година, но поради пандемията COVID-19 турнирът бе отложен за една година.

Големият Сам, който е спечелил 100 процента от мачовете си начело на английския национален отбор, смята, че този пренос е бил в полза на основателите на футбола и краен успех за възпитаниците на Саутгейт в турнира би била естествен резултат.

"Ако погледнете всички играчи на Европейското, можете да видите, че  Англия има най-силните мачове.

Мисля, че отмяната на Европейското през миналата година добре послужи на Англия. Англия получи допълнителна година за тези млади играчи да добавят още.

Те придобиха повече опит в Шампионска лига и Висшата лига и мисля, че сега това се отплаща. Дълбочината на отбора и талантът решават всичко и трябва да кажа, че Гарет е много, много добър в това да се възползва от таланта на неговия тим.

Той взе много големи решения, които биха могли да бъдат критикувани, но досега всяко решение е работило и нека продължава да бъде така", заяви Алърдайс.

  Сподели
272