Саутгейт: Имаме възможност да влезем в историята


Н. Гавазов

Саутгейт: Имаме възможност да влезем в историята

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира победата над Украйна в четвъртфиналите на Европейското първенство.

"Разбира се, умението на играчите играе важна роля, но ние сме на полуфиналите, благодарение на отборния дух. Сега сме изправени пред ново предизвикателство. Играхме два пъти с Дания през есента и знам за силните страни на този отбор. Освен това сега те играят на вълната на емоциите след случилото се с Кристиан - това е разбираемо. Ще бъдем част от фантастичен мач. След двубоите  натрупахме опит и като отбор, и всеки от играчите поотделно, което определено ще ни бъде от полза в сряда вечерта.

Трябваше да страдаме малко, за да стигнем до мястото, където сме сега, имахме тежки вечери и трудни мачове, но сега играем с много вяра. Мисля, че играчите виждат, че може би все още ни предстои дълъг път. Не сме доволни, въпреки факта, че изминалата вечер бе много приятна. Мога да кажа, че още преди края на мача си мислех за следващото предизвикателство. Никога не сме играли на еврофинал - това е още една възможност да влезем в историята“, заяви Саутгейт.

На полуфиналите на Европейското първенство Англия ще играе срещу Дания. Тази среща ще се проведе на 7 юли в Лондон.

  Сподели
207