Хюлманд: Горд съм, че стигнахме до полуфиналите


Н. Гавазов

Хюлманд: Горд съм, че стигнахме до полуфиналите

Старши -треньорът на датския национален отбор Каспер Хюлманд коментира победата над Чехия (2: 1) в четвъртфиналите на Европейското първенство.

"Преди всичко бих искал да похваля чешкия отбор. Мисля, че започнахме мача много добре, направихме точно това, по което работихме. Второто полувреме се оказа по-трудно, съперникът инвестира повече в играта си. Очаквахме обаче мачът да бъде труден. През второто полувреме имахме достатъчно свободни зони, но не сполучихме с дългите подавания.

Ако бяхме вкарали третия гол, играта щеше да свърши. Имаше моменти за това, но не успяхме в изпълнението им и това е заслугата на играчите на чешкия национален отбор. Що се отнася до нашите играчи, Каспер изигра добър мач, както и Яник, да наистина те направиха всичко, което можаха. Националният отбор на Чехия наистина ни оказа натиск, но понякога трябва да спечелите по този начин.

Много, много съм горд, че стигнахме до полуфиналите на Евро с този страхотен отбор. Още веднъж искам да благодаря на всички за подкрепата. Крилата, които хората ни дават, са изключително важни. И аз съм толкова щастлив, че можем да дадем нещо в замяна на цяла Дания, на всеки, който гледа от вкъщи. Знам, че много хора там празнуват победите ни, гордеят се и се радват за нас", заяви Хюлманд.

На полуфиналите на Европейското първенство Дания ще играе с Англия, която победи Украйна (4: 0). Тази среща ще се проведе на 7 юли в Лондон.

  Сподели
218