Енрике: Гордея се с отбора


Н. Гавазов

Енрике: Гордея се с отбора

Старши -треньорът на испанския национален отбор Луис Енрике коментира победата над Швейцария (1: 1, при дузпи - 3: 1) на четвъртфиналите на Европейското първенство.

"Винаги съм казвал, че сме един от няколкото отбора, които могат да спечелят титлата. Много се гордея с нашия тим. Всички искат да стигнат до финала. Що се отнася до дузпите, всичко не зависи от мен, трябваше да решим кой ще стреля, вярвахме в Унай.

Както знаете, много е трудно да планирате дузпи, но трябва да сте подготвени за това. Поставих Родри на терена, за да имаме повече играчи, които са готови да изпълняват наказателни удари. Избрах играчи в зависимост от тяхното физическо състояние и така почти всеки можеше да го направи.

Преди дузпите казах, че това, което ще се случи, е неизбежно. Казах, че играчите трябва да се гордеят със себе си, те представят достойно страната си на турнира. Казах им да се насладят на момента, въпреки че всичко бе доста нервно. Започнахме не много добре, но по-късно успяхме да променим хода.

Всеки треньор вярва в своя вратар. Опитах се да му предам, че той просто трябва да играе свой собствен стил. Не бях нервен и бях абсолютно сигурен, че той ще се справи. Нашият отбор игра страхотно", заяви Енрике.

  Сподели
193