Капело разкри тайната на "Трите лъва"


Н. Гавазов

Капело разкри тайната на

Бившият старши-треньор на националния отбор на Англия Фабио Капело нарече Калвин Филипс и Деклан Райс "тайната" на отбора на Гарет Саутгейт за Евро 2020.

Отличната игра на Филипс и Райс в центъра на терена позволи на английския отбор да стигне до четвъртфиналите на Евро 2020, без да допусне нито един гол в четири изиграни мача.

Капело, който навремето така и не успя да съчетае две звезди от първа величина в центъра на терена, се възхищава на отдадеността и издръжливостта на Калвин и Деклан. Фабио вярва, че тази комбинация може да осигури на британците трофей.

"Калвин Филипс и Деклан Райс са двама феноменални играчи, които са много различни от Стивън Джерард и Франк Лампард, които тренирах. Те са много функционални в този отбор на Англия и са двама полузащитници, които се бият във всеки епизод.

Ако Англия не допусне нито един гол в турнира, това ще бъде благодарение на тези две изключителни момчета, които тичат дори в съблекалнята след всеки мач! Те са тайната на този велик отбор. Англия има желязна защита, защото те осигуряват съотборниците си", заяви Капело.

  Сподели
203