Киелини: Адреналинът кипи във вените


Н. Гавазов

Киелини: Адреналинът кипи във вените

Защитникът на Италия Джорджо Киелини сподели очакванията си за мача с Белгия от четвъртфиналите на Евро 2020.

"Стадионът е страхотен. Разбира се, че се радваме да тренираме тук, атмосферата е много вдъхновяваща. Преди такава игра всички са в очакване, адреналинът кипи във вените. Най-важното е да не губите енергия до момента, в който се озовете на терена.

Все още имаме една тренировка, за мен е важно да се тествам. Сигурен съм, че треньорът ще избере правилните играчи, всеки трябва да се състезава за място в стартовия състав. Който и да започне мача, играчите трябва да могат да се изправят срещу Лукаку и останалата част от белгийския национален отбор. Трябва да променим начина, по който играем и показваме добър футбол.

Наистина искаме да играем добре и да спечелим трофея, но нека вървим мач след мач засега. Разбира се, гордеем се, че сме италианци, но предполагам, че противниковите играчи са също толкова горди, че са белгийци. Имаме голямо футболно наследство и ще се опитаме да представим страната си възможно най-добре. Всички можем да видим, че на ниво 16-те отбора в това първенство най-малките детайли от играта оказват голямо влияние върху резултата от мачовете.

Аз, а както мисля и всички играчи на нашия отбор, уважаваме много Лукаку. Той имаше невероятен сезон в Интер, той е голям играч, който е свикнал да печели. Но би било странно да се каже, че играта на Белгия е изцяло зависима от Лукаку, защото те имат квалифицирани футболисти по целия терен. Разбира се, ще се грижим отделно за Ромелу, но той далеч не е единственият топ играч в отбора. Мисля, че и Лукаку, и аз ще спим добре тази вечер", заяви Киелини.

  Сподели
207