Украйна изхвърли Швеция в продълженията (видео)


И. Ангелов

Украйна изхвърли Швеция в продълженията (видео)

Последният осминафинал на Евро 2020 изправи Швеция и Украйна на стадион "Хампден Парк" в Глазгоу. Днес Украйна поведе чрез Зинченко преди Форсберг да изравни за шведите, при което след 1:1 в редовното време се стигна до продължения, и в добавеното време на втората им част Украйна стигна до победа с 2:1.

В 27-ата минута при добра атака на гостите Ярмоленко с външната част на крака намери включилият се от лявото крило Зинченко в полето, и той също завърши с външната част с мощен удар през Олсен, който докосна топката, но нямаше как да я спре за 1:0 за Украйна.

Преди почивката обаче Швеция се върна до 1:1 в 43-ата минута когато Исак не успя да намери място за удар и изведе Форсберг на дистанция, той стреля, топката се отклони от опиталия да блокира удара Забарни и прехвърли Бушчан за равенството. Това е 4-ти гол за Форсберг на Евро 2020, като в историята на Швеция само Кенет Андерсон (5 на Световното 1994) е вкарвал повече на голям форум.

Втората част Украйна започна много добре, и Ярмоленко бе близо до гол в 52-ата минута. В 55-ата Ярмоленко намери Сидорчук за удар през Олсен, но той срещна и гредата след като преодоля вратаря, без да се стигне до гол. Швеция отговори в 56-ата минута с греда от удар на Форсберг. В 69-ата минута нов страховит удар на Форсберг срещна горната греда. Така до голове не се стигна и влязохме в продължения.

Тук важен момент бе 99-ата минута и влизането на Даниелсон по изключително опасен начин в Баседин с бутоните напред. Реферът първо показа жълт картон, но го отмени за червен след ВАР преглед, а Баседин напусна с наглед тежка контузия. 

Двата тима направиха редица промени, общо 12 за двата отбора, преимуществено в продълженията, с мисъл и за предстоящи дузпи, но до такива не се стигна, тъй като в даденото 3 минути продължение след 120-ата минута Зинченко центрира зад защитата на главата на резервата Довбюк и той реши мача за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
519