Саутгейт: Тези играчи пишат история


Н. Гавазов

Саутгейт: Тези играчи пишат история

Старши -треньорът на английския национален отбор Гарет Саутгейт направи коментар след победата с 2:0 над Германия в мач от осминафиналите на Евро 2020.

"Нещо специално е да знаеш, че толкова много милиони хора, след тази трудна година у дома, са се насладили на удоволствието, което сме им доставихме тази вечер. Пълният стадион на феновете даде на отбора невероятна енергия. Разбира се, постигнахме страхотен резултат. Тези играчи пишат история.

Когато тръгнахме към съблекалнята, вече говорихме за мача в събота. Тимът се представи добре, но тази среща отне много енергия и емоции. Трябва да сме сигурни, че ще имаме време да се възстановим добре, включително и психологически. Сега е доста опасен момент за нас. След такава блестяща победа, цялата страна очаква повече резултати от нас и това е предизвикателство. Играчите са наясно с това. Те трябва да получат увереност, като го направиха в последния мач.

Най-много ме зарадва, че изиграхме целия мач със страст, но в същото време играчите не загубиха главите си, действайки много умно. Те намериха баланс да играят смело, получавайки топката, но в същото време, без да губят позиции, защитниците се представиха изключително добре. Това е реална стъпка напред за нас", заяви Саутгейт.

На четвъртфиналите на турнира британците ще се срещнат с победителя от двойката Швеция - Украйна. Двубоят ще се проведе на 3 юли в Рим.

  Сподели
170