Енрике: Готов съм за поредния тежък четвъртфинал


Н. Гавазов

Енрике: Готов съм за поредния тежък четвъртфинал

Старши -треньорът на испанския национален отбор Луис Енрике сподели впечатленията си от победата над хърватския отбор (5: 3) в 1/8-финалната среща на Европейското първенство.

"Ние не сме отбор, в който има един конкретен играч, който трябва да вкара. Не мисля, че има треньор на земята, който да не се възхищава на играч като Мората, защото той може да даде предимство на отбора. Алваро помага в защита, доминира в единоборствата, вкарва голове, много е силен физически. Той е нападател, който наистина трябва да оценим, защото е много важен за националния отбор.

Готов съм за поредния тежък четвъртфинал. Мисля, че ключовите грешки в този мач допуснахме през последните десет минути, когато водехме с 3: 1. Трябваше да продължим да действаме по същия начин, както преди и да не започваме да играем в защита. Това не е футболът, който бих искал да видя, дори понякога да е подходящ. Много се радвам, че в крайна сметка се възползвахме от втория шанс и спечелихме с 5: 3.

Футболът се състои от грешки. Не съм виждал нито един футболист, който никога да не е допускал грешка в кариерата си. Що се отнася до Симон, той се отдаде в този мач. Няма време на терена да се притеснявате за грешки, трябва да се съсредоточите върху случващото се сега. Да, това бе груба грешка, но след това той направи невероятни спасявания и показа точно какво очаквахме от него

Нямам предпочитание с кого да играя на четвъртфиналите. Разбира се, французите са световни шампиони, играхме с Швейцария миналата година, познаваме добре и този отбор, но във всеки случай не избираме противника. Просто трябва да имаме добър мач, с когото и да се срещнем", заяви Енрике.

Припомняме, че испанците стигнаха до четвъртфиналите на Евро 2020, където ще играят с  Швейцария. Срещата за класиране за полуфиналите ще се проведе в Санкт Петербург на 2 юли.

  Сподели
155