Сърцатата игра на хърватите не бе достатъчна - Испания е на 1/4-финал (видео)


FUTBOL-TV

Сърцатата игра на хърватите не бе достатъчна - Испания е на 1/4-финал (видео)

Испания стигна до трудна победа с 5:3 срещу Хърватия след продължения на “Паркен" в Копенхаген в 1/8-финален мач от Евро 2020. В редовното време двата тима завършиха наравно - 3:3, а този двъбой бе един от най-интересните от старта на надпреварата.

Унай Симон си отбеляза изключително куриозен автогол в 20-ата минута. Педри реши да върне топката от центъра към вратаря Унай Симон. Той се разсея, не успя да спре топката и тя влезе в мрежата на Ла Фурия Роха - 1:0. Това бе девети рекорден автогол от началото на европейския шампионат.

Все пак логичното се случи в 38-ата, когато Сарабия изравни. При това попадение испанците организираха продължителна атака, при която имаха претенции за дузпа. Такава не последва, а техният щурм доведе до шут на Гая, който беше отразен от Ливакович. Топката отиде при Сарабия, чиято добавка беше успешна - 1:1.

Испанците продължиха да се по-дейния отбор и след почивката и логично стигнаха до обрат. Малко очаквано, но Сесар Аспиликуета вкара за 1:2 в 57-ата минута. Феран Торес поручи топката по левия фланг и центрира към включилия се капитан на тима Сесар Аспиликуета, който с глава реализира.

В 72-ата минута Мората прати топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада. В 77-ата  резервата Пау Торес центрира към непокрития Феран Торес, който преодоля Гвардиол и с лекота прокара топката между краката на Ливакович за 3:1.

Пет минути преди края хърватите обаче се върнаха в мача. Модрич изигра ключова роля, като се стигна до страхотен карамбол в наказателното поле, топката някакси стигна до Мислав Оршич, който стреля, а играч на испанците изби топката, но тя вече бе преминала голлинията. Стигна се до намесата на ВАР и голът бе зачетен - 2:3. Това обаче не бе всичко.

Световните вицешампиони играха сърцато до края на редовното време и вкараха нов с гол, който пратиха двубоя в продължения. Оршич центрира от ляво и Марко Пашалич изравни резултата - 3:3.

Така се стигна до продължения. След 100 минути игра Мората вкара нов гол за Испания. След центриране на Дани Олмо по дясното крило, топката попадна на крака на Мората на задна греда. Той я овладя перфектно и я изпрати под напречната греда на вратаря Ливакович.

Две минути по-късно Испания бързо стигна до нов гол. Дани Олмо прати топката в наказателното поле, където Микел Оярсабал я овладя и я прати в мрежата на хърватите. На повторението се видя, че засада няма и този гол също бе редовен.

В началото на второто продължения Хърватия изпусна златен шанс да се върне отново в двубоя. Атни Будимир излезе на прекрасна стрелкова прозиция, но не уцели вратата. До края испанците успяха да задържат аванса си и да се класират на 1/4-финалите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
308