Петкович: Вярваме в себе си


Н. Гавазов

Петкович: Вярваме в себе си

Старши треньорът на швейцарския национален отбор Владимир Петкович сподели очакванията си от осминафиналите на Евро 2020  с националния отбор на Франция.

"Бяхме много щастливи да победим Турция и да продължим в плейофите. След това трябваше да изчакам няколко дни, за да разбера името на съперника в 1/8-финалите. Но дори се радваме, че имаме възможността да се бием с действащите световни шампиони. Знаем, че всички казват, че нямаме шанс. Но ние самите вярваме в себе си и ще докажем на терена колко  струваме.

Имаме само една цел - да играем добре срещу Франция и да продължим напред. През последните години многократно показвахме футбол от най-високо ниво в мачове срещу най-силните отбори. Срещу отбори като Франция не е достатъчно да показваш сто процента. Съперникът може да е доволен и на 80 процента от усилията, но ние трябва да изтръгнем от себе си свръхмаксимума.

Въпреки контузиите, Франция има много страхотни играчи. Но, не забравяйки за уважението към съперника, трябва да се съсредоточим върху собствената си игра“, заяви Петкович.

  Сподели
165