Италия прогресира след труден мач с Австрия (видео)


И. Ангелов

Италия прогресира след труден мач с Австрия (видео)

Италия и Австрия се изправиха на стадион "Уембли" във втория осминафинал на Евро 2020. Днес двата тима не успяха да си вкарат редовен гол в 90-те минути на срещата и след 0:0 играха продължения. Тук срещата се реши от Киеза и Песина за 2:0 в полза на "Скуадра Адзура", след като италианците вкараха два пъти и допуснаха.

До почивката положенията не бяха много, но Имобиле от дистанция нацели гредата, Спинадзола стреля близо с фалцов удар, а и Барела бе лишен от попадение от Бахман. Австрия се отчете с едно добро положение пред Арнаутович.

В 65-ата минута Арнаутович вкара и гол когато Алаба надскочи противник в полето и го намери за удар с глава над Донарума. Тук обаче ВАР отмени гола заради засада. До края Италия създаде много положения, но не успя да стигне до гол.

Така се стигна до продължения, а тук в 95-ата минута резервата Федерико Киеза вкара прекрасен гол, като получи подаване от Спинадзола над защитата под малък ъгъл, с десния крак овладя и финтира защитник, и с левия стреля през Бахман в далечния ъгъл за 1:0. В 105-ата минута Киеза асистира и на Песина за 2:0, като задържа топката в наказателното поле с гръб към вратата и намери съотборника си за удар под ъгъл.

Във втората част на продълженията Италия се оттегли в защита и прие множество опасни атаки. Така в 115-ата минута след корнер на Шауб топката бе завършена на близка греда от плонжа на Саша Калайджич през Донарума за 2:1. За повече обаче времето не стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
235