Червения динамит гръмна 4 пъти срещу драконите (видео)


В. Мухарски

Червения динамит гръмна 4 пъти срещу драконите (видео)

Дания се наложи над Уелс с 4:0 в първи двубой от 1/8-финалите на Евро 2020, който се игра на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. "Червения динамит" изиграха мача по отличен начин и напълно заслужено се поздравиха с успеха.

Каспер Долберг откри резултата в 27-та минута след техничен удар от границата на наказателното поле. Попадението даде допълнителен импулс в играта на Дания и Долберг бе близо до втори гол три минути, след като вкара първия. Отлична игра на левия фланг от Микел Дамсгор и той върна топката към Долберг в наказателното поле. Техничният му завършек обаче не успя да заблуди Дани Уорд и опасността бе предотвратена.

В заключителните секунди на първата част Йоаким Меле можеше да направи 2:0 за своя отбор, но стражът отрази. Уелс имаха само един точен удар, но той не затрудни особено Шмайхел.

В 48-та минута Каспер Долберг удвои преднината на Дания след изстрел отблизо при лошо изчистване от страна на Уелс. Останаха съмнение за нарушение, но след проверка на ВАР голът бе зачетен.   

Пет минути по-късно губещият се до момента Гарет Бейл беше близо до гол за Уелс, но с глава не уцели вратата. В 65-ата Матиас Йенсен прехвърли Уорд, като съвсем малко не му достигна да направи 3:0.

Четвърт час преди края капитанът на Дания Симон Кяер се контузи и бе заменен принудително. Тепърва ще става ясно какво е неговото състояние. Пет минути преди края отново Дания бе близо до гола, но нападателите пропуснаха от добра позиция. Все пак в 89-ата минута Йоаким Меле получи хубав пас, залъга бранител и вкара хубав гол за класическото 3:0.

Минута по-късно Хари Уилсън получи малко пресилен червен картон за грубо влизане в краката на Меле. Влизането му излгеждаше като за жълт картон, но в крайна сметка реферът реши друго. В добавеното време Мартин Брейтуейт вкара топката за 4-ти път във вратата на Уелс, като реферите отсъдиха засада, но се стигна до намесата на ВАР и в крайна сметка голът бе признат - 4:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
374