Шилгава: Труден мач


Н. Гавазов

Шилгава: Труден мач

Старши-треньорът на националния отбор на Чехия Ярослав Шилгава коментира загубата с 1:0 от Англия в мач от третия кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Знаехме, че ни чака труден мач и това се получи. За нас бе много трудно да спрем Сака и Стърлинг когато те тичаха с топката. В момента на попадението изобщо не пазехме Стърлинг. Очаквахме натиск върху нашата врата от самото начало на срещата - и това се случи в крайна сметка. Отборът на Англия се опита бързо да открие резултата и успя да отбележи", заяви Шилгава.

"Можехме да се справим по-добре. Но започнахме неуспешно - Англия доминираше на терена, особено през първото полувреме. През второто  стана по-добре и играта стана по-равностойна, липсваше само хладнокръвие пред чуждата врата. Трябваше да създадем повече шансове", каза от своя страна халфът на чехите Томаш Соучек.

"Когато влязох като резерва, бях изправен пред задачата да задържам топката в чуждата половина на терена и по този начин да облекча натиска върху защитната ни линия. Разбира се, радваме се, че успяхме да излезем от такава равностойна  група, но мисля, че можехме да играем много по-добре в последния мач", добави халфът Петр Шевчик.

  Сподели
189