Рууни обясни защо Фоден не играе както в Ман Сити


Н. Гавазов

Рууни обясни защо Фоден не играе както в Ман Сити

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обясни защо халфът Фил Фоден не може да играе за Англия по начина, по който го прави за Манчестър Сити.

21-годишният Фоден си осигури възможността да започне Евро 2020 с отбора на Англия с брилянтната си игра в края на сезона за Сити.

Въпреки това, засега  Фоден не изглежда добре на турнира, а Рууни обяснява това с факта, че Фил трябва да играе необичайна за себе си, която е по-подходяща за Джак Гриалиш или Джейдън Санчо.

"Сити изгражда играта си в далечната третина  от терена. Именно там разиграват топката. И Фоден не е дрибльор, а играч, който играе с добри кратки подавания и излиза на добри позиции. В Сити той може да го направи благодарение на движението на играчите около него.

Когато Фоден е с топката, можете да видите как Кевин Де Брюйне се отваря за пас в централната зона, Кайл Уокър тича около него по фланга, а Бернардо Силва и Риад Марез обикалят наоколо и всичко се случва със скорост.

С няколко подавания над пет метра Сити създава пространство за Фоден, който може да продължи да играе като номер 9 или 10. В същото време в Англия той е леко изолиран по крилото и когато получи топката, това се случва бавно и партньорите около него не се движат добре.

В резултат на това той трябва да дриблира и ако е така, защо да не използва Грилиш и Джейдън Санчо - двама играчи, които са по-добри в дриблирането?", заяви Рууни.

  Сподели
278