УЕФА е против осветяването на "Алианц Арена" с цветовете на дъгата


Н. Гавазов

УЕФА е против осветяването  на

Говорител на Германския футболен съюз (DFB) заяви, че УЕФА се противопоставя на  осветяването  на "Алианц Арена" с цветовете на дъгата преди финалния кръг на груповата фаза на Европейското първенство 2020 с унгарския национален отбор.

"УЕФА определя унифициран дизайн на стадиона. И има основателни причини да се придържаме към този стандарт. Може да не е необходимо да се променя осветлението в деня на мача в сряда", заяви говорителят на Германския футболен съюз Йенс Гриттнер.

По-рано членовете на градския съвет на Мюнхен излязоха с предложение да включат осветлението в цветовете на дъгата на стадиона в очакване на мача Германия - Унгария.

 "Съветът иска да изпрати сигнал за солидарност към унгарската ЛГБТ общност, която страда от неотдавнашния закон, приет от унгарското правителство“, се казва в изявление, адресирано до кмета на Мюнхен. По-рано в Унгария парламентът прие закон, който забранява обмена на информация, считана за пропаганда на хомосексуалността сред лица на възраст под 18 години.

  Сподели
157