Украйна – Австрия: директен сблъсък за осминафиналите


Н. Атанасов

Украйна – Австрия: директен сблъсък за осминафиналите

Украйна – Австрия
Стадион: "Арена Национала“, Букурещ
Дата: 21.06.2021 г.
Час: 19:00

Украйна се класира за второ поредно европейско, като това е трето последователно участие на "синьо-жълтите“ на форум на Стария континент, тъй като през 2012 г. страната беше съвместен домакин с Полша. В предишните си участия обаче "головна команда“ отпадаше още в груповата фаза, а сега украинците гледат по-напред.

След като започнаха с драматично поражение, падайки с 2:3 от фаворита Нидерландия, украинците постигнаха така важния задължителен успех в последния си мач и се наложиха с 2:1 над дебютанта РС Македония. Воденият от Андрий Шевченко тим игра по-добре и пропусна да се поздрави с по-изразителна победа. Още през първата част Украйна водеше с два гола, които бяха дело на Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук.

Така Украйна има 3 точки и към момента се намира на 2-ро място в групата, тъй като с по-добра голова разлика спрямо Австрия. Следва да се има предвид, че по регламент преимущество имат директните двубои и чак след това головата разлика оказва влияние. Ако "головна команда“ завърши наравно, това също ще е достатъчно със сигурност да си гарантира място в следващата фаза.

Зубков е под въпрос за символичните домакини.

Австрия се класира за едва трети път в своята история на европейски футболни финали. В предишните си две участия, на домашния форум през 2008 г. и на този през 2016 г., австрийците отпадаха в груповата фаза.

В първия си мач от Евро 2020 играчите на Франко Фода постигнаха исторически дебютен успех на европейско първенство. Победата за алпийската държава бе с 3:1 над Република Северна Македония.

В следващия си двубой обаче Австрия отстъпи с 0:2 от Нидерландия и сега е на 3-то място в групата, с 3 точки, като гони задължителен успех, ако иска със сигурност да продължи в елиминационната фаза и да не разчита на чужди сметки.

За символичните гости няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Украйна – Австрия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Австрия (Франко Фода)
 
Бахман
   
Драгович
Лайнхарт
Хинтерегер
Лайнер
Лаймер
Алаба
Забицер
Улмер
Калайджич
Баумгартнер
Малиновский
Яремчук
Ярмоленко
Зинченко
Степаненко
Шапаренко
Миколенко
Матвиенко
Забарний
Караваев
   
Бушчан
 
Украйна (Андрий Шевченко)

Обоснована прогноза: Украйна - Австрия 2:1

  Сподели
259