Унгария си спечели точка срещу световните шампиони (видео)


FUTBOL-TV

Унгария си спечели точка срещу световните шампиони (видео)

Унгария и Франция завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от група F на Евро 2020, игран пред пълните до краен предел трибуни на стадиона в Будапеща.

"Петлите" дори губеха в резултата, но Антоан Гризман успя да вкара, за да спаси поне ремито. Добър мач за Унгария обаче направи вратарят Петер Гулачи, който на няколко пъти спаси отбора си от повече попадения.

След четвърт час Карим Бензема получи от Килиан Мбапе и стреля по земя от границата на наказателното поле. Петер Гулачи успя да отрази. Последва добавка на Антоан Гризман, но стражът направи страхотно спасяване. Малко след него и Мбапе не успя да се разпише..

Бензема направи голям пропуск в 31-ата минута, след като Мбапе великолепно го изведе. При следващата ситуация Килиан стреля покрай вратата. Погба също пробва удар, но от малък ъгъл и топката отиде във външната страна на мрежата. 

В добавеното време на първата част Бенжамен Павар изгуби единоборството с Роланд Шалай, който изведе Атила Фиола зад защитата на Франция. Крайният защитник на Унгария се озова очи в очи с Юго Лорис и с прецизен удар в близкия ъгъл успя да го преодолее за 1:0. След почивката французите натиснаха в търсене на изравнителен гол.

След час игра появилият се като резерва Усман Дембеле проби отдясно, освободи си пространство за изстрел и шутира мощно, но топката се отби от лявата греда и излезе в аут.

Франция успя да стигне до изравнителен гол в 66-ата минута. Килиан Мбапе овладя в наказателното поле, преодоля защитник и пусна остро подаване успоредно на голлинията. Вили Орбан успя да пресече паса, но топката се озова в Антоан Гризман, който с мощен шут я прати в мрежата - 1:1. За него това е седми гол на европейски първенства и 38-и за националния отбор.

До края на мача Гулачи се намеси решаващо още два пъти и не допусна да се стигне до нов гол в неговата врата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
299