Украйна ще се справи с РС Македония


Н. Атанасов

Украйна ще се справи с РС Македония

Украйна – Република Северна Македония
Стадион: "Арена Национала“, Букурещ
Дата: 17.06.2021 г.
Час: 16:00

Украйна се класира за второ поредно европейско, като това е трето последователно участие на "синьо-жълтите“ на форум на Стария континент, тъй като през 2012 г. страната беше съвместен домакин с Полша. В предишните си участия обаче "головна команда“ отпадаше още в груповата фаза, а сега украинците гледат по-напред. За целта обаче играчите на легендата Андрий Шевченко трябва на всяка цена да победят предстоящия съперник, който е дебютант на европейски футболни финали.

В първия си мач от груповата фаза Украйна отстъпи с 2:3 от фаворита в групата – Нидерландия. "Головна команда“ успя да заличи пасив от два гола, но допусна трети, а силите на украинците не стигнаха до реми. Срещата ще се отчете и с историческо постижение, след като сега никой мач в историята на Европейските първенства не е продуцирал толкова голове след 0:0 на почивката.

Зубков е под въпрос за символичните домакини.

Австрия се наложи над Република Северна Македония с 3:1 в мач от група "С“ на Европейското първенство, който се игра на националния стадион в Букурещ. Така РС Македония дебютира на голямо първенство. Югозападните ни съседи се чувстваха като домакини, тъй като хиляди техни фенове бяха заели местата си по трибуните на стадиона в румънската столица. Точен за селекцията на Игор Ангеловски бе неостаряващият Горан Пандев. Статистиката показа, че на 37 години и 321 дни роденият в Струмица футболист стана вторият най-възрастен голмайстор на европейски първенства.

РС Македония отново ще разчита на голяма фенска подкрепа в Букурещ. За втория мач отсъстващ е Несторовски.

Прогноза: Украйна – Република Северна Македония 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

РС Македония (Игор Ангеловски)
 
Димитриевски
   
Ристовски
Велковски
Муслиу
Николов
Барди
Адеми
Елмас
Алиоски
Пандев
Трайковски
Зинченко
Яремчук
Ярмоленко
Шапаренко
Сидорчук
Малиновский
Миколенко
Матвиенко
Забарний
Караваев
   
Бушчан
 
Украйна (Андрий Шевченко)

Обоснована прогноза: Украйна - РС Македония 2:1

  Сподели
233