Късни голове носият успеха на Португалия, Роналдо чупи рекорди (видео)


В. Мухарски

Късни голове носият успеха на Португалия, Роналдо чупи рекорди (видео)

Португалия се наложи над Унгария с 3:0 в първия двубой и за двата тима от Евро 2020. Мачът се игра пред около 60 хиляди зрители на “Пушкаш Арена" в Будапеща.

"Мореплавателите" бяха по-добри през целия мач, но стигнаха до успеха в самия край на мача. През първата част Кристиано Роналдо пропусна най-доброто положение за тима си. В 43-ата минута CR7 беше намерен непосредствено пред вратата, но вместо той да се разпише, неговият удар се оказа неточен. Диого Жота беше другият играч на гостите, който се отчете с пропуски през тази първа част.

След почивката унгарците се бранеха добре, но рухнаха в края. Преди това да се случи обаче, феновете на Унгария имаха кратък миг на радост.  В 80-ата резервата Шаболч Шон прати топката във вратата на Португалия, но бе вдигнат флаг за засада, от ситуация малко по-рано при тази атака. Така унгарските фенове останаха разочаровани.

Рафаел Герейро се разписа в 84-ата минута, давайки аванс на своя тим. той стреля, топката рикошира в крака на Орбан и влезе във вратата на Гулачи - 1:0. Само две минути по-късно Орбан фаулира резервата Рафа Силва. Кристиано Роналдо превърна дузпата в гол. В самия край на мача Роналдо вкара нов гол, завършвайки добра атака на своя тим.

Така звездата на Ювентус стана първият футболист с 11 гола на Европейски футболни финали. Освен това той счупи и друг рекорд - стана първият играч, който взима участие на пет Европейски първенства.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
374