Словакия изненада Полша и даде заявка за "Приятна изненада" на Евро 2020 (видео)


FUTBOL-TV

Словакия изненада Полша и даде заявка за

Словакия се наложи с 2:1 над Полша в първи мач и за двата тима на Евро 2020. 

В 18-ата минута Словакия излезе напред в резултата след може би първата по-добра възможност. Това стана страхотна индивидуална акция на Роберт Мак. Той проби отляво, преодоля Бартош Бережински и нахлу в наказателното поле. Последва удар в близкия ъгъл на Швесни. Стражът не успя да се намеси по най-добрия начин, защото бе заблуден от коварен рикошет в крака на Камил Глик. Така голът бе записан като автогол на Шчесни.

До края на първата част имаше положения и пред двете врати, като двата отбора играеха приятен футбол.

Секунди след съдийския сигнал за началото на второто полувреме поляците изравниха резултата. Мачей Рибус намери Карол Линети в наказателното поле на Словакия и полузащитникът на Торино изпрати с удар от близка дистанция топката в долния ляв ъгъл на Дубравка - 1:1.

В 51-вата минута Линети бе оставен сам в наказателното поле, но неговия удар не затрудни Дубравка. 

Час игра след началото задачата на Полша се усложни. Грегош Криховяк извърши нарушение в средата на терена, за което получи втори жълт, респективно червен картон. Полузащитникът бе единственият футболист на Полша с официално предупреждение.

Само няколко минути по-късно Словакия се възползва от численото си преимущество и вкара за 2:1. Топката бе центриране от ъглов удар. Милан Шкриниар получи възможност да стреля и с плътен удар не остави шансове на Шчесни.

В заключителните минути пред Левандовски се откри добро положение, но голмайсторът на Байерн Мюнхен днес просто нямаше ден. Така Словакия стартира с малко очаквана победа на Евро 2020.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
242