Англия си свърши работата срещу Хърватия (видео)


В. Мухарски

Англия си свърши работата срещу Хърватия (видео)

Англия записа минимална, но важна победа с 1:0 срещу Хърватия на "Уембли“ в първи мач и за двата тима на Европейското първенство. 

Домакините започнаха мача по отличен начин и в началните минути не спираха да притесняват отбраната на тима от Балканите. В 6-ата минута Фил Фодън получи добър пас в наказателното поле на Хърватия, след което стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Доминик Ливакович. 120 секунди след това Калвин Филипс стреля от въздуха, но Ливакович отново се намеси и спаси. 

"Ватрените" поуспокоиха играта след 22-рата минута и дори в 27-ата стигнаха до добър шанс. Центриране на Върсалко отдясно бе пропусната от Ребич и така топката стигна до Перишич, който обаче стреля много неточно от около 18 метра.

Спомените от 2018 вероятно обзеха съзнанието на Кийрън Трипиър, когато в 43-ата минута отново му се наложи да изпълнява пряк свободен удар срещу Хърватия. Три години след прекрасния негов гол на Мондиала в Русия, сега "повторението" беше доста разочароващо, като топката се спря в изградената стена на "ватрените".

Англия поведе в резултата в 57-ата минута. Калвин Филипс пусна отличен пас към Рахийм Стърлинг, който бе изведен сам срещу Доминик Ливакович и не пропусна да прати топката във вратата му. 

В 62-ата минута "Трите лъва" бяха много близо до втори гол. Мейсън Маунт подаде към Хари Кейн, който стреля, но неточно в аут. Шест минути по-късно Маунт стреля от пряк свободен удар от около 20 метра, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Ливакович. В 74-ата минута след центриране в наказателното поле на Хърватия, Тайрън Мингс свали с глава към Рахийм Стърлинг, който стреля, но много неточно в аут. 

В последните 15 минути в игра се появи Джуд Белингам, който стана най-младият футболист в историята на Англия, който играе на Европейско първенство.

До края до нов гол не се стигна и така Англия стартира Евро 2020 с победа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
370