Моуриньо подреди състава на Англия за мача с Хърватия


Н. Гавазов

Моуриньо подреди състава на Англия за мача с Хърватия

Старши -треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели мнението си за това кой трябва да играе за Англия в мача от 1-ия кръг на груповата фаза на Евро 2020 с отбора на Хърватия. Срещата ще се проведе на 13 юни.

"Бих играл с Дийн Хендерсън на вратата. Аз съм му фен. Когато бях в Юнайтед, той бе още тийнейджър. Тогава той ми каза: "Искам да бъда титуляр, когато се върна от наема".  Погледнахме се изненадано, защото имахме Де Хеа и този човек никога не играеше, но имаше невероятно развитие.

Тъй като Магуайър го няма, аз бих избрал Джон Стоунс и Тайрън Мингс за централни защитници.

Можете да хвърлите монета, за да изберете десен бек, но аз бих избрал Кайл Уокър, защото е нужно много темпо и малко опит. Той покрива пространството отзад, може би по-добре от Рис Джеймс и Кийрън Трипиър. Бих поставил Чилуел на позиция ляв бек.

Джуд Белингам би бил идеален за Деклан Райс, но може би Калвин Филипс ще играе с Райс в тази първа среща.

Хари Кейн е недосегаем. Джак Грилиш също е недосегаем, а най-добрата позиция на Грилиш е вляво. Когато играе отдясно, той е напълно загубен. Не обичам да сравнявам, особено с притежателя на "Златната топка", но Грилиш ми напомня за Фиго.

Така че бих сложил Грилиш отляво, Мейсън Маунт десети номер, а тъй като ми харесва, когато крилата влизат вътре, бих избрал Филм Фоден отдясно", заяви Моуриньо.

Съставът на Моуриньо е както следва:

Вратар: Дийн Хендерсън;

Защитници: Чилуел, Джон Стоунс, Тайрън Мингс, Кайл Уокър;

Дефанзивни полузащитници: Деклан Райс, Калвин Филипс;

Полузащитници: Джак Грилиш, Мейсън Маунт, Фил Фоден;

Нападател: Хари Кейн.

  Сподели
368