Конфликт тресе френския национален отбор


Н. Гавазов

Конфликт тресе френския национален отбор

Френският  национален отбор е разтърсен от конфликт между нападателите на ПСЖ Килиан Мбапе и Челси Оливие Жиру, съобщава RMC Sport.

Това се дължи на коментара на Жиру, че не винаги е получавал пасове и по този начин отборът не може да действа по-ефективно. Съобщава се, че през целия ден Мбапе, който лично е приел коментарите на Оливие, се е правил на недоволен и малко е разговарял със съотборниците си.

Жиру от своя страна е разговарял с футболистите на ПСЖ, за да се опита да изясни ситуацията. Той е казал, че неправилно е изразил мислите си заради подвеждащите въпроси на журналиста и че се е почувствал нападнат от въпросите на интервюиращия. Жиру също така уточни, че не е имал предвид действията на Мбапе, говорейки за ситуации с участието на защитника Бенджамин Павар и халфа Н'Голо Канте.

Така Оливие Жиру призна, че е допуснал грешка. Независимо от това, Мбапе продължи да демонстрира недоволството си пред целия отбор.

Треньорът на Франция Дидие Дешан поотделно е разговарял с двамата играчи, а след това и с целия отбор. Той ги е уведомил, че е  необходимо да продължат напред, въпреки допуснатата  грешка. Ефектът обаче все още не е постигнат. Настроението на Мбапе не е повлияно от факта, че по време на тренировката Жиру често му е подавал, а след тренировка дори го е прегърнал.

  Сподели
225