Шенол Гюнеш: Дойдохме за победа


Н. Гавазов

Шенол Гюнеш: Дойдохме за победа

Турският национален отбор ще играе срещу италианския национален отбор в мача на откриването на  Европейското първенство 2020.

Старши -треньорът на турския отбор призна, че хората му излизат за победа.

"За нас е голяма чест да играем в мача на откриването на такъв турнир. Италия е страхотен отбор, който много уважавам. Нашият отбор играе за първи път в мач на откриването и за всички, освен за моите трима играчи, това е първото Евро в кариерата му. Манчини много добре познава турският футбол, тъй като работи в Галатасарай, събра страхотен отбор под италианското знаме, но ние дойдохме тук, за да спечелим.

Във всеки турнир първият и последният мач са най-важни. Ако загубим сега, тогава всичко в групата ще стане възможно най-трудно за нас. Тогава в Баку [срещу Уелс] ще трябва да наваксваме.

През 2002 г. стигнахме до Световната купа с футболисти, които нямаха опит да играят във финални турнири и се представиха добре. Тук можете да се получи нещо подобно. Подобно настроение сега преобладава в лагера на отбора. Тук всички сме заедно", заяви Гюнеш.

Ще припомним, че по-рано старши -треньорът на италианския национален отбор Роберто Манчини изрази увереност, че отборът му ще стигне до полуфиналите на турнира.

  Сподели
192